Cheesecake cu zmeura si ciocolata

AutorLivia D.
DificultateÎncepător

Daca sunteti iubitori de zmeura si ciocolata, trebuie sa incercati acest cheesecake, iar papilele voastre gustative vor fi in extaz 🙂 Cu un gust racoros si putin zahar adaugat, cheesecake'ul este foarte potrivit atat pentru vara, cat si pentru perioada de dupa sarbatori.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire35 minuteTimp de preparare4 oreTimp total4 ore 35 minute

Ingrediente:

Pentru blat:
 200 gr Biscuiti digestivi
 120 gr Unt
Pentru crema:
 450 gr Crema de branza
 200 ml Smantana pentru frisca
 300 gr Zmeura (proaspata/congelata)
 150 gr Zahar
 2 Zahar vanilat
 15 gr Gelatina
 100 gr Ciocolata neagra
Pentru glazura:
 100 gr Ciocolata neagra
 100 ml Smantana pentru frisca

Mod de preparare:

Preparare blat:
1

Biscuitii se maruntesc cu ajutorul unui robot de bucatarie (sau altceva la indemana).
Untul se topeste si se amesteca cu biscuitii.
Se aseaza intr-o tava (cu diametrul de 20cm) si se preseaza uniform cu ajutorul unei linguri/pahar.
Se lasa la rece pana se pregateste umplutura.

Preparare umplutura:
2

Zmeura se pune la foc, impreuna cu zaharul, si se lasa pe foc aprox 10 min (se amesteca din cand in cand pentru a nu se lipi).
Gelatina se pune la hidratat in 5 linguri de apa rece.
Se ia de pe foc si se pune intr-o sita pentru a separa piureul de zmeura de seminte (este nevoie de un pic de rabdare la acest pas).
Gelatina se amesteca cu piureul de zmeura (care este inca cald).
Intr-un bol se amesteca crema de branza cu piureul de zmeura si zaharul vanilat.
Intr-un alt bol se bate smantana pentru frisca pana obtineti o compozitie spumoasa.
Se adauga frisca la amestecul de branza si zmeura, si apoi se incorporeaza ciocolata rasa.
Toata compozitia se toarna peste blatul de biscuiti si se lasa la frigider pentru cel putin 4 ore.

Pentru ornare:
3

Se puna smantana lichida la foc, impreuna cu ciocolata rupta bucatele.
Se amesteca pana se omogenizeaza.
Se toarna peste cheesecake'ul scos din forma (cu ajutorul unei linguri, se prelinge ciocolata pe margine).
Se orneaza dupa plac (ciocolata rasa, zmeura proaspata etc)

Ingrediente

Pentru blat:
 200 gr Biscuiti digestivi
 120 gr Unt
Pentru crema:
 450 gr Crema de branza
 200 ml Smantana pentru frisca
 300 gr Zmeura (proaspata/congelata)
 150 gr Zahar
 2 Zahar vanilat
 15 gr Gelatina
 100 gr Ciocolata neagra
Pentru glazura:
 100 gr Ciocolata neagra
 100 ml Smantana pentru frisca

Indicații

Preparare blat:
1

Biscuitii se maruntesc cu ajutorul unui robot de bucatarie (sau altceva la indemana).
Untul se topeste si se amesteca cu biscuitii.
Se aseaza intr-o tava (cu diametrul de 20cm) si se preseaza uniform cu ajutorul unei linguri/pahar.
Se lasa la rece pana se pregateste umplutura.

Preparare umplutura:
2

Zmeura se pune la foc, impreuna cu zaharul, si se lasa pe foc aprox 10 min (se amesteca din cand in cand pentru a nu se lipi).
Gelatina se pune la hidratat in 5 linguri de apa rece.
Se ia de pe foc si se pune intr-o sita pentru a separa piureul de zmeura de seminte (este nevoie de un pic de rabdare la acest pas).
Gelatina se amesteca cu piureul de zmeura (care este inca cald).
Intr-un bol se amesteca crema de branza cu piureul de zmeura si zaharul vanilat.
Intr-un alt bol se bate smantana pentru frisca pana obtineti o compozitie spumoasa.
Se adauga frisca la amestecul de branza si zmeura, si apoi se incorporeaza ciocolata rasa.
Toata compozitia se toarna peste blatul de biscuiti si se lasa la frigider pentru cel putin 4 ore.

Pentru ornare:
3

Se puna smantana lichida la foc, impreuna cu ciocolata rupta bucatele.
Se amesteca pana se omogenizeaza.
Se toarna peste cheesecake'ul scos din forma (cu ajutorul unei linguri, se prelinge ciocolata pe margine).
Se orneaza dupa plac (ciocolata rasa, zmeura proaspata etc)

Note

Cheesecake cu zmeura si ciocolata