Daca sunteti iubitori de zmeura si ciocolata, trebuie sa incercati acest cheesecake, iar papilele voastre gustative vor fi in extaz 🙂 Cu un gust racoros si putin zahar adaugat, cheesecake'ul este foarte potrivit atat pentru vara, cat si pentru perioada de dupa sarbatori.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Biscuitii se maruntesc cu ajutorul unui robot de bucatarie (sau altceva la indemana).
Untul se topeste si se amesteca cu biscuitii.
Se aseaza intr-o tava (cu diametrul de 20cm) si se preseaza uniform cu ajutorul unei linguri/pahar.
Se lasa la rece pana se pregateste umplutura.
Zmeura se pune la foc, impreuna cu zaharul, si se lasa pe foc aprox 10 min (se amesteca din cand in cand pentru a nu se lipi).
Gelatina se pune la hidratat in 5 linguri de apa rece.
Se ia de pe foc si se pune intr-o sita pentru a separa piureul de zmeura de seminte (este nevoie de un pic de rabdare la acest pas).
Gelatina se amesteca cu piureul de zmeura (care este inca cald).
Intr-un bol se amesteca crema de branza cu piureul de zmeura si zaharul vanilat.
Intr-un alt bol se bate smantana pentru frisca pana obtineti o compozitie spumoasa.
Se adauga frisca la amestecul de branza si zmeura, si apoi se incorporeaza ciocolata rasa.
Toata compozitia se toarna peste blatul de biscuiti si se lasa la frigider pentru cel putin 4 ore.
Se puna smantana lichida la foc, impreuna cu ciocolata rupta bucatele.
Se amesteca pana se omogenizeaza.
Se toarna peste cheesecake'ul scos din forma (cu ajutorul unei linguri, se prelinge ciocolata pe margine).
Se orneaza dupa plac (ciocolata rasa, zmeura proaspata etc)
Ingrediente
Indicații
Biscuitii se maruntesc cu ajutorul unui robot de bucatarie (sau altceva la indemana).
Untul se topeste si se amesteca cu biscuitii.
Se aseaza intr-o tava (cu diametrul de 20cm) si se preseaza uniform cu ajutorul unei linguri/pahar.
Se lasa la rece pana se pregateste umplutura.
Zmeura se pune la foc, impreuna cu zaharul, si se lasa pe foc aprox 10 min (se amesteca din cand in cand pentru a nu se lipi).
Gelatina se pune la hidratat in 5 linguri de apa rece.
Se ia de pe foc si se pune intr-o sita pentru a separa piureul de zmeura de seminte (este nevoie de un pic de rabdare la acest pas).
Gelatina se amesteca cu piureul de zmeura (care este inca cald).
Intr-un bol se amesteca crema de branza cu piureul de zmeura si zaharul vanilat.
Intr-un alt bol se bate smantana pentru frisca pana obtineti o compozitie spumoasa.
Se adauga frisca la amestecul de branza si zmeura, si apoi se incorporeaza ciocolata rasa.
Toata compozitia se toarna peste blatul de biscuiti si se lasa la frigider pentru cel putin 4 ore.
Se puna smantana lichida la foc, impreuna cu ciocolata rupta bucatele.
Se amesteca pana se omogenizeaza.
Se toarna peste cheesecake'ul scos din forma (cu ajutorul unei linguri, se prelinge ciocolata pe margine).
Se orneaza dupa plac (ciocolata rasa, zmeura proaspata etc)