Un desert atât de fin și gustos încât îți vei dori să îl faci de fiecare dată.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se topește zahărul într-o crăticioară cu fund dublu, la foc mic spre mediu. Se ține pe foc până când cristalele de zahăr se topesc, amestecând din când în când. Când aproape toate cristalele s-au topit, iar siropul rezultat rămâne deschis la culoare, se trage de pe foc și se amestecă până la dizolvare completă.
Apoi se pune iar pe foc și se adaugă untul, câte o linguriță, până la încorporarea completă (ca la maioneză).
Apoi se adaugă smântâna pentru frișcă și se lasă la fiert 5-6 minute la foc mic, amestecând continuu. În procesul de fierbere, compoziția va avea un aspect spumos, aerat, umflat, care se va diminua pe măsură ce fierbe.
Înainte de a fi încorporat în cremă, acest sos caramel trebuie să fie răcit complet, deci minim 1 oră la frigider înainte de întrebuințare.
Atenție, siropul de zahăr ajunge la temperaturi foarte înalte și este periculos. Pentru a evita eventualele accidente, nu este recomandat să îl pregătiți dacă aveți copii sau animale de companie prin preajmă.
Se pun biscuiții de ovăz într-un blender și se mărunțesc complet.
Se adaugă 100 ml de unt topit și se amestecă până la omogenizare.
Se toarnă compoziția astfel rezultată într-o tavă rotundă cu fund detașabil (26cm diametrul) și se presează cu ajutorul unui pahar.
Se pune la frigider 15 de minute.
Se pune crema de brânză, crema mascarpone în bolul mixerului și se adaugă ciocolata albă topită pe baie de abur, împreună cu 2/3 din sosul caramel. Se amestecă până la omogenizare.
Se montează pe blat, nivelând suprafața cu o spatulă. Peste stratul de cremă, se montează pasta de fistic și se nivelează, spre modelul dorit.
Deasupra, pentru aspect și un plus de savoare, se poate adăuga restul de sos caramel.
Se lasă să se răcească la frigider minim 3 ore sau peste noapte, înainte de servite.
După răcire, se îndepărtează forma tăvii, folosind un cuțit pentru a desprinde tortul de margini.
Ingrediente
Indicații
Se topește zahărul într-o crăticioară cu fund dublu, la foc mic spre mediu. Se ține pe foc până când cristalele de zahăr se topesc, amestecând din când în când. Când aproape toate cristalele s-au topit, iar siropul rezultat rămâne deschis la culoare, se trage de pe foc și se amestecă până la dizolvare completă.
Apoi se pune iar pe foc și se adaugă untul, câte o linguriță, până la încorporarea completă (ca la maioneză).
Apoi se adaugă smântâna pentru frișcă și se lasă la fiert 5-6 minute la foc mic, amestecând continuu. În procesul de fierbere, compoziția va avea un aspect spumos, aerat, umflat, care se va diminua pe măsură ce fierbe.
Înainte de a fi încorporat în cremă, acest sos caramel trebuie să fie răcit complet, deci minim 1 oră la frigider înainte de întrebuințare.
Atenție, siropul de zahăr ajunge la temperaturi foarte înalte și este periculos. Pentru a evita eventualele accidente, nu este recomandat să îl pregătiți dacă aveți copii sau animale de companie prin preajmă.
Se pun biscuiții de ovăz într-un blender și se mărunțesc complet.
Se adaugă 100 ml de unt topit și se amestecă până la omogenizare.
Se toarnă compoziția astfel rezultată într-o tavă rotundă cu fund detașabil (26cm diametrul) și se presează cu ajutorul unui pahar.
Se pune la frigider 15 de minute.
Se pune crema de brânză, crema mascarpone în bolul mixerului și se adaugă ciocolata albă topită pe baie de abur, împreună cu 2/3 din sosul caramel. Se amestecă până la omogenizare.
Se montează pe blat, nivelând suprafața cu o spatulă. Peste stratul de cremă, se montează pasta de fistic și se nivelează, spre modelul dorit.
Deasupra, pentru aspect și un plus de savoare, se poate adăuga restul de sos caramel.
Se lasă să se răcească la frigider minim 3 ore sau peste noapte, înainte de servite.
După răcire, se îndepărtează forma tăvii, folosind un cuțit pentru a desprinde tortul de margini.