fbpx

Cheesecake – la cuptor

AvatarAutorIulia V.
DificultateÎncepător

Un desert delicios si pe cat de bun, pe atat de usor de facut!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare20 minsTimp de gătire / răcire2 oreTimp Total2 ore 20 mins

Ingrediente:

Blat
 300 g biscuiti digestivi
 150 g unt
Compozitie
 1 kg branza dulce si grasa de vaca
 250 g zahar
 3 faina
 2 coaja lamaie rasa (sau portocala, dupa gust)
 2 esenta vanilie
 5 oua
 2 galbenusuri

Mod de preparare:

Pregatire blat
1

Se amesteca foarte bine compozitia blatului si se tapeteaza cu ea tava - eu am folosit tava cu diametrul de 24cm. Se poate baga la frigider pana e gata pregatirea compozitiei.

Pregatire compozitie
2

Intr-un vas, punem branza foarte bine scursa de zer, adaugam zaharul, faina, vanilia, coaja de lamaie si amestecam foarte bine.

3

Se adauga apoi cele 5 oua si galbenusurile si se amesteca. La sfarsit, trebuie sa arate ca o smantana. Turnam compozitia peste blatul de biscuiti.

Coacere
4

Se preincalzeste cuptorul la 150 grade C timp de 10min.

5

Coacem cheesecake-ul la 150 grade C timp de 50-60 minute (daca nu avem termometru, focul trebuie sa fie mediu spre mic).
Cand e gata, vom observa ca se desprinde foarte usor de marginea tavei si in mijloc va "tremura" putin.

6

Se lasa la racit.

Ingrediente

Blat
 300 g biscuiti digestivi
 150 g unt
Compozitie
 1 kg branza dulce si grasa de vaca
 250 g zahar
 3 faina
 2 coaja lamaie rasa (sau portocala, dupa gust)
 2 esenta vanilie
 5 oua
 2 galbenusuri

Direcții

Pregatire blat
1

Se amesteca foarte bine compozitia blatului si se tapeteaza cu ea tava - eu am folosit tava cu diametrul de 24cm. Se poate baga la frigider pana e gata pregatirea compozitiei.

Pregatire compozitie
2

Intr-un vas, punem branza foarte bine scursa de zer, adaugam zaharul, faina, vanilia, coaja de lamaie si amestecam foarte bine.

3

Se adauga apoi cele 5 oua si galbenusurile si se amesteca. La sfarsit, trebuie sa arate ca o smantana. Turnam compozitia peste blatul de biscuiti.

Coacere
4

Se preincalzeste cuptorul la 150 grade C timp de 10min.

5

Coacem cheesecake-ul la 150 grade C timp de 50-60 minute (daca nu avem termometru, focul trebuie sa fie mediu spre mic).
Cand e gata, vom observa ca se desprinde foarte usor de marginea tavei si in mijloc va "tremura" putin.

6

Se lasa la racit.

Cheesecake – la cuptor