Cheesecake – la cuptor

AutorIulia V.
DificultateÎncepător

Un desert delicios si pe cat de bun, pe atat de usor de facut!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare2 oreTimp total2 ore 20 minute

Ingrediente:

Blat
 300 gr biscuiti digestivi
 150 gr unt
Compozitie
 1 kg branza dulce si grasa de vaca
 250 gr zahar
 3 faina
 2 coaja lamaie rasa (sau portocala, dupa gust)
 2 esenta vanilie
 5 oua
 2 galbenusuri

Mod de preparare:

Pregatire blat
1

Se amesteca foarte bine compozitia blatului si se tapeteaza cu ea tava - eu am folosit tava cu diametrul de 24cm. Se poate baga la frigider pana e gata pregatirea compozitiei.

Pregatire compozitie
2

Intr-un vas, punem branza foarte bine scursa de zer, adaugam zaharul, faina, vanilia, coaja de lamaie si amestecam foarte bine.

3

Se adauga apoi cele 5 oua si galbenusurile si se amesteca. La sfarsit, trebuie sa arate ca o smantana. Turnam compozitia peste blatul de biscuiti.

Coacere
4

Se preincalzeste cuptorul la 150 grade C timp de 10min.

5

Coacem cheesecake-ul la 150 grade C timp de 50-60 minute (daca nu avem termometru, focul trebuie sa fie mediu spre mic).
Cand e gata, vom observa ca se desprinde foarte usor de marginea tavei si in mijloc va "tremura" putin.

6

Se lasa la racit.

Ingrediente

Blat
 300 gr biscuiti digestivi
 150 gr unt
Compozitie
 1 kg branza dulce si grasa de vaca
 250 gr zahar
 3 faina
 2 coaja lamaie rasa (sau portocala, dupa gust)
 2 esenta vanilie
 5 oua
 2 galbenusuri

Indicații

Pregatire blat
1

Se amesteca foarte bine compozitia blatului si se tapeteaza cu ea tava - eu am folosit tava cu diametrul de 24cm. Se poate baga la frigider pana e gata pregatirea compozitiei.

Pregatire compozitie
2

Intr-un vas, punem branza foarte bine scursa de zer, adaugam zaharul, faina, vanilia, coaja de lamaie si amestecam foarte bine.

3

Se adauga apoi cele 5 oua si galbenusurile si se amesteca. La sfarsit, trebuie sa arate ca o smantana. Turnam compozitia peste blatul de biscuiti.

Coacere
4

Se preincalzeste cuptorul la 150 grade C timp de 10min.

5

Coacem cheesecake-ul la 150 grade C timp de 50-60 minute (daca nu avem termometru, focul trebuie sa fie mediu spre mic).
Cand e gata, vom observa ca se desprinde foarte usor de marginea tavei si in mijloc va "tremura" putin.

6

Se lasa la racit.

Cheesecake – la cuptor