Copt de două ori, cu cremă de brânză dulce și sos de vanilie, acest desert american clasic împărtășește gustul marelui oraș !
Ingrediente:
Mod de preparare:
Cuptorul se încinge la 180˚C/ treapta 4. Se amestecă biscuiții zdrobiți, untul și 50 g zahăr. Compoziția se așează într-o formă de tartă cu diametrul de 23 cm, se presează pe pereții laterali și pe fund. Se lasă să se răcească în frigider cât timp se prepară umplutura.
Brânza dulce se bate cu mixerul până devine moale și pufoasă, se adaugă zahărul rămas și se amestecă din nou. Se adaugă sarea și extractul de vanilie și se omogenizează. Se adaugă ouăle, unul câte unul. Compoziția se toarnă în formă și deasupra se așează o hârtie de copt.
Se coace 1 oră și 10 minute până când compoziția se solidifică, dar mai palpită un pic. Se lasă la temperatura camerei ( tarta umflată va scădea ușor în acest timp), cât timp se prepară toppingul.
Pentru topping, se amestecă brânza dulce, zahărul și extractul de vanilie și se toarnă peste tartă. Tarta se dă din nou la cuptor pentru 10 minute. După coacere tarta trebuie să se răcească complet, apoi se ține la frigider timp de minim o oră înainte de servire.
Afinele se încălzesc ușor în puțină apă, până devin sclipitoare. Compotul de afine se servește alături de tarta cu brânză.
Dacă tarta se rumenește prea repede la suprafață înainte de a se coace înăuntru, ea trebuie acoperită imediat cu folie de aluminiu.
Ingrediente
Indicații
Cuptorul se încinge la 180˚C/ treapta 4. Se amestecă biscuiții zdrobiți, untul și 50 g zahăr. Compoziția se așează într-o formă de tartă cu diametrul de 23 cm, se presează pe pereții laterali și pe fund. Se lasă să se răcească în frigider cât timp se prepară umplutura.
Brânza dulce se bate cu mixerul până devine moale și pufoasă, se adaugă zahărul rămas și se amestecă din nou. Se adaugă sarea și extractul de vanilie și se omogenizează. Se adaugă ouăle, unul câte unul. Compoziția se toarnă în formă și deasupra se așează o hârtie de copt.
Se coace 1 oră și 10 minute până când compoziția se solidifică, dar mai palpită un pic. Se lasă la temperatura camerei ( tarta umflată va scădea ușor în acest timp), cât timp se prepară toppingul.
Pentru topping, se amestecă brânza dulce, zahărul și extractul de vanilie și se toarnă peste tartă. Tarta se dă din nou la cuptor pentru 10 minute. După coacere tarta trebuie să se răcească complet, apoi se ține la frigider timp de minim o oră înainte de servire.
Afinele se încălzesc ușor în puțină apă, până devin sclipitoare. Compotul de afine se servește alături de tarta cu brânză.
Dacă tarta se rumenește prea repede la suprafață înainte de a se coace înăuntru, ea trebuie acoperită imediat cu folie de aluminiu.