Cheesecake New York

AutorMiaMaria
DificultateIntermediar

Copt de două ori, cu cremă de brânză dulce și sos de vanilie, acest desert american clasic împărtășește gustul marelui oraș !

ShareSalvează
Randamente16 porțiiTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare1 oră 20 minuteTimp total1 oră 40 minute

Ingrediente:

Pentru tartă
 900 gr biscuiți digestivi, zdrobiți
 100 gr unt topit
 250 gr zahăr tos
 800 gr brânză dulce
 un praf de sare
 2 extract pur de vanilie
 3 ouă
Pentru topping
 450 ml brânză dulce
 25 gr zahăr tos
 2 extract pur de vanilie
 afine proaspete

Mod de preparare:

1

Cuptorul se încinge la 180˚C/ treapta 4. Se amestecă biscuiții zdrobiți, untul și 50 g zahăr. Compoziția se așează într-o formă de tartă cu diametrul de 23 cm, se presează pe pereții laterali și pe fund. Se lasă să se răcească în frigider cât timp se prepară umplutura.

2

Brânza dulce se bate cu mixerul până devine moale și pufoasă, se adaugă zahărul rămas și se amestecă din nou. Se adaugă sarea și extractul de vanilie și se omogenizează. Se adaugă ouăle, unul câte unul. Compoziția se toarnă în formă și deasupra se așează o hârtie de copt.

3

Se coace 1 oră și 10 minute până când compoziția se solidifică, dar mai palpită un pic. Se lasă la temperatura camerei ( tarta umflată va scădea ușor în acest timp), cât timp se prepară toppingul.

4

Pentru topping, se amestecă brânza dulce, zahărul și extractul de vanilie și se toarnă peste tartă. Tarta se dă din nou la cuptor pentru 10 minute. După coacere tarta trebuie să se răcească complet, apoi se ține la frigider timp de minim o oră înainte de servire.

5

Afinele se încălzesc ușor în puțină apă, până devin sclipitoare. Compotul de afine se servește alături de tarta cu brânză.

Sfat
6

Dacă tarta se rumenește prea repede la suprafață înainte de a se coace înăuntru, ea trebuie acoperită imediat cu folie de aluminiu.

Ingrediente

Pentru tartă
 900 gr biscuiți digestivi, zdrobiți
 100 gr unt topit
 250 gr zahăr tos
 800 gr brânză dulce
 un praf de sare
 2 extract pur de vanilie
 3 ouă
Pentru topping
 450 ml brânză dulce
 25 gr zahăr tos
 2 extract pur de vanilie
 afine proaspete

Indicații

1

Cuptorul se încinge la 180˚C/ treapta 4. Se amestecă biscuiții zdrobiți, untul și 50 g zahăr. Compoziția se așează într-o formă de tartă cu diametrul de 23 cm, se presează pe pereții laterali și pe fund. Se lasă să se răcească în frigider cât timp se prepară umplutura.

2

Brânza dulce se bate cu mixerul până devine moale și pufoasă, se adaugă zahărul rămas și se amestecă din nou. Se adaugă sarea și extractul de vanilie și se omogenizează. Se adaugă ouăle, unul câte unul. Compoziția se toarnă în formă și deasupra se așează o hârtie de copt.

3

Se coace 1 oră și 10 minute până când compoziția se solidifică, dar mai palpită un pic. Se lasă la temperatura camerei ( tarta umflată va scădea ușor în acest timp), cât timp se prepară toppingul.

4

Pentru topping, se amestecă brânza dulce, zahărul și extractul de vanilie și se toarnă peste tartă. Tarta se dă din nou la cuptor pentru 10 minute. După coacere tarta trebuie să se răcească complet, apoi se ține la frigider timp de minim o oră înainte de servire.

5

Afinele se încălzesc ușor în puțină apă, până devin sclipitoare. Compotul de afine se servește alături de tarta cu brânză.

Sfat
6

Dacă tarta se rumenește prea repede la suprafață înainte de a se coace înăuntru, ea trebuie acoperită imediat cu folie de aluminiu.

Cheesecake New York