fbpx

Chifle de hamburger / hot-dog

AutorRuxfoodie
DificultateÎncepător

Chifle super pufoase, foarte simple de facut.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare2 ore 10 minsTimp de gătire / răcire30 minsTimp Total2 ore 40 mins

Ingrediente:

 300 g faina
 130 ml lapte
 30 g zahar
 30 g unt la temperatura camerei
 1 ou
 1 oz drojdie
 sare

Mod de preparare:

1

Activeaza drojdia:Intr-un bol adaugi continutul plicului de drojdie impreuna cu zaharul si laptele incalzit.In 5-6 minute vei vedea ca s-a activat, si atunci poti pune si oul .

2

Intr-un bol pune faina impreuna cu sarea si toarna drojdia cu oul peste.

3

Incepe sa amesteci cu mana pana se formeaza aluatul, nu va dura mai mult de 1-2 minute.

4

Cand s-a format aluatul, incepe sa incorpoezi untul si sa framanti pana rezulta un aluat ferm (5-7 minute).

5

Transfera aluatul intr-un bol , pudreaza faina peste si lasa-l la dospit 1h30 de minute.

6

Dupa ce a crescut, ruleaza aluatul intr-o forma de rulada si sectioneaza-l in cate chifle doresti. (Reteta aceasta face 6 chifle mari ,sau 8 micute).

7

Forma rotunda o poti obtine foarte usor facand aceeasi miscari ca si la formarea chiftelor,

8

Pentru inca o crestere, lasa chiflele sub o carpa pentru 30 de minute.

9

Dupa cele 30 de minute, unge chiflele cu un amestec de ou si lapte si poti orna cu seminute.

10

Transfera chiflele pe o tava si le dai la cuptor la 190 de grade pentru 30 de minute sau pana cand s-au rumenit.

Ingrediente

 300 g faina
 130 ml lapte
 30 g zahar
 30 g unt la temperatura camerei
 1 ou
 1 oz drojdie
 sare

Direcții

1

Activeaza drojdia:Intr-un bol adaugi continutul plicului de drojdie impreuna cu zaharul si laptele incalzit.In 5-6 minute vei vedea ca s-a activat, si atunci poti pune si oul .

2

Intr-un bol pune faina impreuna cu sarea si toarna drojdia cu oul peste.

3

Incepe sa amesteci cu mana pana se formeaza aluatul, nu va dura mai mult de 1-2 minute.

4

Cand s-a format aluatul, incepe sa incorpoezi untul si sa framanti pana rezulta un aluat ferm (5-7 minute).

5

Transfera aluatul intr-un bol , pudreaza faina peste si lasa-l la dospit 1h30 de minute.

6

Dupa ce a crescut, ruleaza aluatul intr-o forma de rulada si sectioneaza-l in cate chifle doresti. (Reteta aceasta face 6 chifle mari ,sau 8 micute).

7

Forma rotunda o poti obtine foarte usor facand aceeasi miscari ca si la formarea chiftelor,

8

Pentru inca o crestere, lasa chiflele sub o carpa pentru 30 de minute.

9

Dupa cele 30 de minute, unge chiflele cu un amestec de ou si lapte si poti orna cu seminute.

10

Transfera chiflele pe o tava si le dai la cuptor la 190 de grade pentru 30 de minute sau pana cand s-au rumenit.

Chifle de hamburger / hot-dog