fbpx

Chifle de post

Autormagda.srecipes
DificultateÎncepător

Sunt ușor de făcut și foarte bune pentru burgeri.

ShareSave
Randamente8 porțiiTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare1 oră 30 minuteTimp total1 oră 45 minute

Ingrediente:

 500 gr făină
 50 ml ulei de măsline
 250 ml apă
 15 gr drojdie proaspătă
 20 gr zahăr brun
 11 gr sare
 2 cremă de soia

Mod de preparare:

1

Cernem făina într-un bol, adăugăm sarea și apa caldă.

2

Dizolvăm drojdia cu zahărul și o adăugăm peste făină împreună cu uleiul și semințele și frământăm până obținem un aluat ferm și nelipicios.

3

Îl lăsăm la crescut pentru 1h după care formăm chiflele și le lăsăm în tavă pentru 30 de minute.

4

Ungem chiflele cu crema de soia și presărăm semințele. Le introducem în cuptorul preîncălzit la 190˚C pentru circa 20-25 de minute.

Ingrediente

 500 gr făină
 50 ml ulei de măsline
 250 ml apă
 15 gr drojdie proaspătă
 20 gr zahăr brun
 11 gr sare
 2 cremă de soia

Indicații

1

Cernem făina într-un bol, adăugăm sarea și apa caldă.

2

Dizolvăm drojdia cu zahărul și o adăugăm peste făină împreună cu uleiul și semințele și frământăm până obținem un aluat ferm și nelipicios.

3

Îl lăsăm la crescut pentru 1h după care formăm chiflele și le lăsăm în tavă pentru 30 de minute.

4

Ungem chiflele cu crema de soia și presărăm semințele. Le introducem în cuptorul preîncălzit la 190˚C pentru circa 20-25 de minute.

Chifle de post