Chifle pentru burgeri (brioche buns)

AutorAnne-Marie S.S.
DificultateIntermediar

Chifle pufoase și gustoase, perfecte pentru cei pasionati de burgerii facuti acasa.

ShareSave
Randamente4 porțiiTimp de pregătire1 oră 50 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total2 ore 20 minute

Ingrediente:

 300 gr faina alba
 2 zahar
 ½ tsp sare
 1 ou
 50 gr iaurt
 25 ml ulei
 100 ml apa
 10 gr drojdie proaspata
 ½ tsp zahar
 1 ou batut

Mod de preparare:

Pregatirea aluatului :
1

Faina, zaharul si sarea se amesteca cu mana intr-un castron. Se adauga oul, iaurtul si uleiul si se amesteca usor.

2

Intr-o ceasca se amesteca apa, cu drojdia si jumatate de lingurita de zahar pana la dizolvare. Amestecul se adauga aluatului de mai sus, si se framanta 4-5 minute. Aluatul final se acopera cu un prosop si se lasa la dospit 45 de minute.

Formarea si coacerea ciflelor :
3

Dupa scurgerea timpului de dospire se scoate aluatul din castron si se framanta pe blatul infainat in 1-2 minute (pana devine elastic).

4

Se portioneaza aluatul in 4 bucati egale care se preformeaza sub forma unor bile. Se acopera cu un prosop si se lasa la odihnit 15 minute.

5

Bucatile de aluat se intind in mana si apoi se pliaza catre centru in 5-6 randuri, pana ce aluatul se tensioneaza usor. Dupa ce ati obtinut niste bile, se aseaza pe o foaie de copt in tava si se ung cu un ou batut. Optional puteti pune deasupra semintele voastre preferate. Se mai lasa 45 de minute la crescut timp in care se incinge cuptorul la 200°C. Se mai pot unge inca odata chiflele cu restul de ou pentru a deveni aurii.

6

Se coc chiflele timp de 20 de minute in cuptorul preincalzit la 200°C. Dupa ce s-au copt se scot si se lasa la racit timp de 10-15 minute.

Ingrediente

 300 gr faina alba
 2 zahar
 ½ tsp sare
 1 ou
 50 gr iaurt
 25 ml ulei
 100 ml apa
 10 gr drojdie proaspata
 ½ tsp zahar
 1 ou batut

Indicații

Pregatirea aluatului :
1

Faina, zaharul si sarea se amesteca cu mana intr-un castron. Se adauga oul, iaurtul si uleiul si se amesteca usor.

2

Intr-o ceasca se amesteca apa, cu drojdia si jumatate de lingurita de zahar pana la dizolvare. Amestecul se adauga aluatului de mai sus, si se framanta 4-5 minute. Aluatul final se acopera cu un prosop si se lasa la dospit 45 de minute.

Formarea si coacerea ciflelor :
3

Dupa scurgerea timpului de dospire se scoate aluatul din castron si se framanta pe blatul infainat in 1-2 minute (pana devine elastic).

4

Se portioneaza aluatul in 4 bucati egale care se preformeaza sub forma unor bile. Se acopera cu un prosop si se lasa la odihnit 15 minute.

5

Bucatile de aluat se intind in mana si apoi se pliaza catre centru in 5-6 randuri, pana ce aluatul se tensioneaza usor. Dupa ce ati obtinut niste bile, se aseaza pe o foaie de copt in tava si se ung cu un ou batut. Optional puteti pune deasupra semintele voastre preferate. Se mai lasa 45 de minute la crescut timp in care se incinge cuptorul la 200°C. Se mai pot unge inca odata chiflele cu restul de ou pentru a deveni aurii.

6

Se coc chiflele timp de 20 de minute in cuptorul preincalzit la 200°C. Dupa ce s-au copt se scot si se lasa la racit timp de 10-15 minute.

Chifle pentru burgeri (brioche buns)