fbpx

Chifle rapide

AutorEdvin
DificultateÎncepător

Chifle rapide, fara drojdie si fara framantare.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire25 minsTimp Total35 mins

Ingrediente:

 200 g faina alba
 150 ml iaurt de baut
 2 ulei de masline
 1 ou
 1 linguriță(e) mix de seminte
 ½ linguriță(e) sare
 ½ linguriță(e) ierburi de provance
 1 linguriță(e) praf de copt

Mod de preparare:

1

Intr-un bol amestecam ingredientele uscate.

2

Turnam iaurtul si uleiul peste ingredientele uscate si le amestecam cu o spatula.

3

Scoatem spatula si framanam doar cat sa obtinem un aluat

4

Impartim aluatul in 4 parti si formam 4 bile.

5

Punem bilele in tava sau pe blatul de lucru, le acoperim cu o folie sau cu un prosop si lasam sa se odihneasca 10 minute.

6

Ungem chiflele cu oul batut, presaram peste ele seminte si le coacem 18-20 de minute la 200°C.

Ingrediente

 200 g faina alba
 150 ml iaurt de baut
 2 ulei de masline
 1 ou
 1 linguriță(e) mix de seminte
 ½ linguriță(e) sare
 ½ linguriță(e) ierburi de provance
 1 linguriță(e) praf de copt

Direcții

1

Intr-un bol amestecam ingredientele uscate.

2

Turnam iaurtul si uleiul peste ingredientele uscate si le amestecam cu o spatula.

3

Scoatem spatula si framanam doar cat sa obtinem un aluat

4

Impartim aluatul in 4 parti si formam 4 bile.

5

Punem bilele in tava sau pe blatul de lucru, le acoperim cu o folie sau cu un prosop si lasam sa se odihneasca 10 minute.

6

Ungem chiflele cu oul batut, presaram peste ele seminte si le coacem 18-20 de minute la 200°C.

Chifle rapide