fbpx

Chifle

AutorCornelly01
DificultateÎncepător

Chifle pufoase, ce pot fi mancate ca atare sau folosite pentru burgeri de casa.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare2 ore 5 minsTimp de gătire / răcire45 minsTimp Total2 ore 50 mins

Ingrediente:

 600 g faina 000
 200 ml lapte caldut
 30 g drojdie proaspata
 2 oua
 50 g ulei
 125 g iaurt (un paharel de iaurt)
 1 linguri(ă) sare
 1 linguri(ă) zahar

Mod de preparare:

1

Se cerne faina si se amesteca cu sarea.

2

Se presara in lapte lingura de zahar, se sfarama drojdia si se omogenizeaza. Nu nu se lasa sa fermenteze.

3

Se amesteca faina cu un ou, uleiul, iaurtul si laptele cu drojdia. Se framanata bine aproximativ 20 minute. Se poate framanta si cu aparatul.

4

Cand aluatul devinde neted si lucios si nu se mai lipeste, se pune intr-un bol pentru dospire, se acopera si se lasa la dospit 50 minute.

5

Aluatul dospit se rastoarna cu grija pe planseta presarata cu putina faina. . Se divizeaza in 9 bucati egale ( in cazul meu au avut in jur de 120 g fiecare).

6

Se rotunjeste fiecare parte. Se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa la odihna timp de 15 minute.

7

Se modeleaza chiflele si se aseaza pe rand intr-o tava cu hartie de copt.
Eu am framantat din nou fiecare chifla in parte si i-am dat o forma rotunda.

8

Dupa ce am modelat toate chiflele, le-am uns cu cel de-al doilea ou (batut) si le-am mai lasat 40 minute la dospit.

9

Se incinge cuptorul la 180˚C.

10

Dupa cele 40 de minute de dospire se ung chiflele din nou cu ou si se baga la cuptor timp de 45 minute la o temperatura medie, pana devin aurii ( se poate face testul cu scobitoarea).

11

Se scot chiflele pe un grilaj si se lasa la racit.

12

Asa arata in interior.

13

Pofta buna!

Ingrediente

 600 g faina 000
 200 ml lapte caldut
 30 g drojdie proaspata
 2 oua
 50 g ulei
 125 g iaurt (un paharel de iaurt)
 1 linguri(ă) sare
 1 linguri(ă) zahar

Direcții

1

Se cerne faina si se amesteca cu sarea.

2

Se presara in lapte lingura de zahar, se sfarama drojdia si se omogenizeaza. Nu nu se lasa sa fermenteze.

3

Se amesteca faina cu un ou, uleiul, iaurtul si laptele cu drojdia. Se framanata bine aproximativ 20 minute. Se poate framanta si cu aparatul.

4

Cand aluatul devinde neted si lucios si nu se mai lipeste, se pune intr-un bol pentru dospire, se acopera si se lasa la dospit 50 minute.

5

Aluatul dospit se rastoarna cu grija pe planseta presarata cu putina faina. . Se divizeaza in 9 bucati egale ( in cazul meu au avut in jur de 120 g fiecare).

6

Se rotunjeste fiecare parte. Se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa la odihna timp de 15 minute.

7

Se modeleaza chiflele si se aseaza pe rand intr-o tava cu hartie de copt.
Eu am framantat din nou fiecare chifla in parte si i-am dat o forma rotunda.

8

Dupa ce am modelat toate chiflele, le-am uns cu cel de-al doilea ou (batut) si le-am mai lasat 40 minute la dospit.

9

Se incinge cuptorul la 180˚C.

10

Dupa cele 40 de minute de dospire se ung chiflele din nou cu ou si se baga la cuptor timp de 45 minute la o temperatura medie, pana devin aurii ( se poate face testul cu scobitoarea).

11

Se scot chiflele pe un grilaj si se lasa la racit.

12

Asa arata in interior.

13

Pofta buna!

Chifle