Chifle

AutorCornelly01
DificultateÎncepător

Chifle pufoase, ce pot fi mancate ca atare sau folosite pentru burgeri de casa.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire2 ore 5 minuteTimp de preparare45 minuteTimp total2 ore 50 minute

Ingrediente:

 600 gr faina 000
 200 ml lapte caldut
 30 gr drojdie proaspata
 2 oua
 50 gr ulei
 125 gr iaurt (un paharel de iaurt)
 1 tbsp sare
 1 tbsp zahar

Mod de preparare:

1

Se cerne faina si se amesteca cu sarea.

2

Se presara in lapte lingura de zahar, se sfarama drojdia si se omogenizeaza. Nu nu se lasa sa fermenteze.

3

Se amesteca faina cu un ou, uleiul, iaurtul si laptele cu drojdia. Se framanata bine aproximativ 20 minute. Se poate framanta si cu aparatul.

4

Cand aluatul devinde neted si lucios si nu se mai lipeste, se pune intr-un bol pentru dospire, se acopera si se lasa la dospit 50 minute.

5

Aluatul dospit se rastoarna cu grija pe planseta presarata cu putina faina. . Se divizeaza in 9 bucati egale ( in cazul meu au avut in jur de 120 g fiecare).

6

Se rotunjeste fiecare parte. Se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa la odihna timp de 15 minute.

7

Se modeleaza chiflele si se aseaza pe rand intr-o tava cu hartie de copt.
Eu am framantat din nou fiecare chifla in parte si i-am dat o forma rotunda.

8

Dupa ce am modelat toate chiflele, le-am uns cu cel de-al doilea ou (batut) si le-am mai lasat 40 minute la dospit.

9

Se incinge cuptorul la 180˚C.

10

Dupa cele 40 de minute de dospire se ung chiflele din nou cu ou si se baga la cuptor timp de 45 minute la o temperatura medie, pana devin aurii ( se poate face testul cu scobitoarea).

11

Se scot chiflele pe un grilaj si se lasa la racit.

12

Asa arata in interior.

13

Pofta buna!

Ingrediente

 600 gr faina 000
 200 ml lapte caldut
 30 gr drojdie proaspata
 2 oua
 50 gr ulei
 125 gr iaurt (un paharel de iaurt)
 1 tbsp sare
 1 tbsp zahar

Indicații

1

Se cerne faina si se amesteca cu sarea.

2

Se presara in lapte lingura de zahar, se sfarama drojdia si se omogenizeaza. Nu nu se lasa sa fermenteze.

3

Se amesteca faina cu un ou, uleiul, iaurtul si laptele cu drojdia. Se framanata bine aproximativ 20 minute. Se poate framanta si cu aparatul.

4

Cand aluatul devinde neted si lucios si nu se mai lipeste, se pune intr-un bol pentru dospire, se acopera si se lasa la dospit 50 minute.

5

Aluatul dospit se rastoarna cu grija pe planseta presarata cu putina faina. . Se divizeaza in 9 bucati egale ( in cazul meu au avut in jur de 120 g fiecare).

6

Se rotunjeste fiecare parte. Se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa la odihna timp de 15 minute.

7

Se modeleaza chiflele si se aseaza pe rand intr-o tava cu hartie de copt.
Eu am framantat din nou fiecare chifla in parte si i-am dat o forma rotunda.

8

Dupa ce am modelat toate chiflele, le-am uns cu cel de-al doilea ou (batut) si le-am mai lasat 40 minute la dospit.

9

Se incinge cuptorul la 180˚C.

10

Dupa cele 40 de minute de dospire se ung chiflele din nou cu ou si se baga la cuptor timp de 45 minute la o temperatura medie, pana devin aurii ( se poate face testul cu scobitoarea).

11

Se scot chiflele pe un grilaj si se lasa la racit.

12

Asa arata in interior.

13

Pofta buna!

Chifle