Chiflute cu susan

AutorEmilia Micu
DificultateÎncepător

Painea calda este de nerefuzat, una dintre acele placeri in bucatarie. Mirosul de paine calda este unul dintre cele mai frumoase mirosuri din lume!

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare45 minuteTimp total55 minute

Ingrediente:

 350 gr faina
 200 ml apa
 5 gr drojdie uscata
 1 tsp zahar
 1 ou
 mix susan
 1 tsp smantana
 3 tbsp ulei de masline
 sare

Mod de preparare:

1

Am pus intr-un bol faina cernuta, am adaugat in mijloc drojdia si zaharul. Intr-o parte am pus sarea in asa fel incat sa nu atinga drojdia. Am adaugat apoi apa calduta putin cate putin pana s-a format un aluat moale. Am completat apoi cu ulei de masline pe care l-am incorporat prin framantare.

2

Am scos aluatul pe blatul de lucru si l-am framantat timp de vreo 5 minute, apoi l-am pus la dospit pentru 30-40 minute.

3

Dupa ce a dospit, l-am scos iar pe blatul de lucru, l-am mai framantat putin si l-am impartit in 16 parti egale. Am format 16 bilute si le-am pus intr-o tava rotunda antiaderenta. Le-am lasat apoi la dospit apx. 30 minute la caldura.

4

Am batut un ou cu o lingurita de smantana si am uns chiflutele cu ajutorul unei pensule de bucatarie. Am presarat susan alb si negru, sare si am dat painea la cuptor pt apx. 45 minute la 170 grade.

Ingrediente

 350 gr faina
 200 ml apa
 5 gr drojdie uscata
 1 tsp zahar
 1 ou
 mix susan
 1 tsp smantana
 3 tbsp ulei de masline
 sare

Indicații

1

Am pus intr-un bol faina cernuta, am adaugat in mijloc drojdia si zaharul. Intr-o parte am pus sarea in asa fel incat sa nu atinga drojdia. Am adaugat apoi apa calduta putin cate putin pana s-a format un aluat moale. Am completat apoi cu ulei de masline pe care l-am incorporat prin framantare.

2

Am scos aluatul pe blatul de lucru si l-am framantat timp de vreo 5 minute, apoi l-am pus la dospit pentru 30-40 minute.

3

Dupa ce a dospit, l-am scos iar pe blatul de lucru, l-am mai framantat putin si l-am impartit in 16 parti egale. Am format 16 bilute si le-am pus intr-o tava rotunda antiaderenta. Le-am lasat apoi la dospit apx. 30 minute la caldura.

4

Am batut un ou cu o lingurita de smantana si am uns chiflutele cu ajutorul unei pensule de bucatarie. Am presarat susan alb si negru, sare si am dat painea la cuptor pt apx. 45 minute la 170 grade.

Chiflute cu susan