Chiftele de cartof cu fulgi de cereale

AutorTotul de casa
DificultateÎncepător

Sunt ușor de preparat și foarte bune la gust. Pot fi asezonate cu un sos de roșii cu usturoi sau pot fi folosite la prepararea piftiei vegane.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire1 orăTimp de preparare30 minuteTimp total1 oră 30 minute

Ingrediente:

 6 cartofi medii
 2 morcovi
 3 căței usturoi
 2 fulgi de germeni de grâu
 ½ tsp condimente de chiftele
 2 vegeta de casa (eu folosesc o vegeta pe care o pregătesc di legume crude și sare)
 5 fulgi de ovăz
 3 oua
 sare după gust
 1 tbsp fulgi de drojdie inactiva
 100 gr pesmet și susan în proporții egale

Mod de preparare:

1

Cartofii cruzi se rad pe răzătoarea mică in apă apoi se scurg bine (amidonul obținut poate fi folosit la prepararea piftiei).

2

Se rad morcovii și se adaugă restul ingredientelor.

3

Se formează chifteluțele și se dau prin amestecul de pesmet și susan.

4

Se coc la 200˚C timp de 30 minute.

Ingrediente

 6 cartofi medii
 2 morcovi
 3 căței usturoi
 2 fulgi de germeni de grâu
 ½ tsp condimente de chiftele
 2 vegeta de casa (eu folosesc o vegeta pe care o pregătesc di legume crude și sare)
 5 fulgi de ovăz
 3 oua
 sare după gust
 1 tbsp fulgi de drojdie inactiva
 100 gr pesmet și susan în proporții egale

Indicații

1

Cartofii cruzi se rad pe răzătoarea mică in apă apoi se scurg bine (amidonul obținut poate fi folosit la prepararea piftiei).

2

Se rad morcovii și se adaugă restul ingredientelor.

3

Se formează chifteluțele și se dau prin amestecul de pesmet și susan.

4

Se coc la 200˚C timp de 30 minute.

Chiftele de cartof cu fulgi de cereale