Chiftele de conopidă cu cașcaval

AutorVitalis Ildiko
DificultateÎncepător

O rețetă simplă și rapidă de a găti chiftele de conopidă delicioase, pe care le poți consuma ca atare sau alături de alte preparate.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire5 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total45 minute

Ingrediente:

 1 conopida
 1 ou
 1 ceapa mica
 3 faina
 50 gr cascaval ras
 2 catei usturoi
 ½ legatura patrunjel
 sare

Mod de preparare:

1

Fierbe conopida în apă cu sare pentru aproximativ 5-10 minute, până când se înmoaie bine. Poți să gătești conopida și la abur, în caz că deții un dispozitiv specific pentru o astfel de gătire.

2

Conopida va avea un gust mult mai pronunțat și va păstra mai mulți nutrienți în compoziție.

3

Pune conopida într-o strecurătoare și după ce s-a scurs bine de apă dă-o pe răzătoarea mare sau zdrobește-o cu ajutorul unei furculițe. Nu trebuie să transformi conopida în piure, ci doar să o mărunțești cât mai bine.

4

Peste conopida mărunțită adaugă restul de ingrediente, și anume: oul, ceapa tocată mărunt, cașcavalul ras, făina, pătrunjelul tocat, usturoiul zdrobit și un praf de sare.

5

Omogenizează bine compoziția și, cu ajutorul unei linguri, formează bile pe care le pui la prăjit într-o tigaie cu puțin ulei.

6

Întoarce chiftelele cu grijă, cu ajutorul unei spatule, abia după ce sunt bine rumenite.

7

După ce chiftelele de conopidă s-au gătit, scote-le pe un platou acoperit cu șervețele absorbante pentru a îndepărta excesul de ulei.

Ingrediente

 1 conopida
 1 ou
 1 ceapa mica
 3 faina
 50 gr cascaval ras
 2 catei usturoi
 ½ legatura patrunjel
 sare

Indicații

1

Fierbe conopida în apă cu sare pentru aproximativ 5-10 minute, până când se înmoaie bine. Poți să gătești conopida și la abur, în caz că deții un dispozitiv specific pentru o astfel de gătire.

2

Conopida va avea un gust mult mai pronunțat și va păstra mai mulți nutrienți în compoziție.

3

Pune conopida într-o strecurătoare și după ce s-a scurs bine de apă dă-o pe răzătoarea mare sau zdrobește-o cu ajutorul unei furculițe. Nu trebuie să transformi conopida în piure, ci doar să o mărunțești cât mai bine.

4

Peste conopida mărunțită adaugă restul de ingrediente, și anume: oul, ceapa tocată mărunt, cașcavalul ras, făina, pătrunjelul tocat, usturoiul zdrobit și un praf de sare.

5

Omogenizează bine compoziția și, cu ajutorul unei linguri, formează bile pe care le pui la prăjit într-o tigaie cu puțin ulei.

6

Întoarce chiftelele cu grijă, cu ajutorul unei spatule, abia după ce sunt bine rumenite.

7

După ce chiftelele de conopidă s-au gătit, scote-le pe un platou acoperit cu șervețele absorbante pentru a îndepărta excesul de ulei.

Note

Chiftele de conopidă cu cașcaval