Chiftele de dovlecei cu iaurt

AutorAmi Radu
DificultateÎncepător

Inainte de weekend va fac pofta cu cateva chiftelute de dovlecel si mujdei de usturoi cu iaurt.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total30 minute

Ingrediente:

Pentru Chiftele
 4 Dovlecei
 3 Faina de migdale
 50 gr Mozarella
 2 oua
 Sare si piper dupa gust
Pentru Sos
 3 Iaurt
 2 Catei de usturoi
 Sare si piper dupa gust
 ½ lagatura de marar

Mod de preparare:

1

Se dau dovleceii prin razatoare, se presara cu sare si se lasa putin pana se inmoaie. Se scurg apoi de excesul de lichid si se adauga celelalte ingrediente.

2

Se formeaza cu lingura chiftelele si se aseaza pe foaia de copt. Merg la cuptor timp de 15-20 minute la 170 grade

3

Se prepara sosul. Se piseaza usturoiul peste iaurt si se condimenteaza dupa gust, apoi se poate servi impreuna cu chiftelele.

Ingrediente

Pentru Chiftele
 4 Dovlecei
 3 Faina de migdale
 50 gr Mozarella
 2 oua
 Sare si piper dupa gust
Pentru Sos
 3 Iaurt
 2 Catei de usturoi
 Sare si piper dupa gust
 ½ lagatura de marar

Indicații

1

Se dau dovleceii prin razatoare, se presara cu sare si se lasa putin pana se inmoaie. Se scurg apoi de excesul de lichid si se adauga celelalte ingrediente.

2

Se formeaza cu lingura chiftelele si se aseaza pe foaia de copt. Merg la cuptor timp de 15-20 minute la 170 grade

3

Se prepara sosul. Se piseaza usturoiul peste iaurt si se condimenteaza dupa gust, apoi se poate servi impreuna cu chiftelele.

Chiftele de dovlecei cu iaurt