fbpx

Chiftele de dovlecei cu iaurt

AutorAmi Radu
DificultateÎncepător

Inainte de weekend va fac pofta cu cateva chiftelute de dovlecel si mujdei de usturoi cu iaurt.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare15 minsTimp de gătire / răcire15 minsTimp Total30 mins

Ingrediente:

Pentru Chiftele
 4 Dovlecei
 3 Faina de migdale
 50 g Mozarella
 2 oua
 Sare si piper dupa gust
Pentru Sos
 3 Iaurt
 2 Catei de usturoi
 Sare si piper dupa gust
 ½ lagatura de marar

Mod de preparare:

1

Se dau dovleceii prin razatoare, se presara cu sare si se lasa putin pana se inmoaie. Se scurg apoi de excesul de lichid si se adauga celelalte ingrediente.

2

Se formeaza cu lingura chiftelele si se aseaza pe foaia de copt. Merg la cuptor timp de 15-20 minute la 170 grade

3

Se prepara sosul. Se piseaza usturoiul peste iaurt si se condimenteaza dupa gust, apoi se poate servi impreuna cu chiftelele.

Ingrediente

Pentru Chiftele
 4 Dovlecei
 3 Faina de migdale
 50 g Mozarella
 2 oua
 Sare si piper dupa gust
Pentru Sos
 3 Iaurt
 2 Catei de usturoi
 Sare si piper dupa gust
 ½ lagatura de marar

Direcții

1

Se dau dovleceii prin razatoare, se presara cu sare si se lasa putin pana se inmoaie. Se scurg apoi de excesul de lichid si se adauga celelalte ingrediente.

2

Se formeaza cu lingura chiftelele si se aseaza pe foaia de copt. Merg la cuptor timp de 15-20 minute la 170 grade

3

Se prepara sosul. Se piseaza usturoiul peste iaurt si se condimenteaza dupa gust, apoi se poate servi impreuna cu chiftelele.

Chiftele de dovlecei cu iaurt