Chiftele de post cu cartofi și orez, la cuptor

AutorVitalis Ildiko
DificultateÎncepător

Chiftele de post cu cartofi și orez, la cuptor reprezintă o idee de masă gustoasă, sănătoasă și sățioasă în perioadele de post de peste an.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare50 minuteTimp total1 oră

Ingrediente:

 6 cartofi
 50 gr orez
 2 morcovi
 1 ceapa
 2 pesmet
 1 legatura patrunjel
 4 catei usturoi
 3 ulei
 sare
 piper

Mod de preparare:

1

Pune cartofii în coajă la fiert și lasă-i să se răcorească bine după ce s-au gătit.

2

Fierbe orezul separat în 3 măsuri de apă până îl transformi în pilaf.

3

Curăță morcovul și dă-l pe răzătoarea mică, apoi toacă ceapa mărunt.

4

Călește ceapa și morcovul în 2-3 linguri de ulei, adaugă apă cât să le acopere și lasă la foc mic până când apa se va evapora complet, iar legumele sunt gătite.

5

După ce cartofii s-au răcorit, curăță-i de coajă și dă-i pe răzătoarea mare.

6

Peste cartofii răzuiți adaugă legumele călite, orezul, pesmetul, pătrunjelul, usturoiul dat prin presă, sare și piper după gust.

7

Amestecă bine compoziția apoi, cu mâinile înmuiate în puțin ulei, formează chifteluțele pe care le așezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

8

Coace chifteluțele la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru aproximativ 25-30 de minute sau până când s-au rumenit frumos.

9

Servește cu poftă alături de o salată de legume crude sau alături de alte garnituri!

Ingrediente

 6 cartofi
 50 gr orez
 2 morcovi
 1 ceapa
 2 pesmet
 1 legatura patrunjel
 4 catei usturoi
 3 ulei
 sare
 piper

Indicații

1

Pune cartofii în coajă la fiert și lasă-i să se răcorească bine după ce s-au gătit.

2

Fierbe orezul separat în 3 măsuri de apă până îl transformi în pilaf.

3

Curăță morcovul și dă-l pe răzătoarea mică, apoi toacă ceapa mărunt.

4

Călește ceapa și morcovul în 2-3 linguri de ulei, adaugă apă cât să le acopere și lasă la foc mic până când apa se va evapora complet, iar legumele sunt gătite.

5

După ce cartofii s-au răcorit, curăță-i de coajă și dă-i pe răzătoarea mare.

6

Peste cartofii răzuiți adaugă legumele călite, orezul, pesmetul, pătrunjelul, usturoiul dat prin presă, sare și piper după gust.

7

Amestecă bine compoziția apoi, cu mâinile înmuiate în puțin ulei, formează chifteluțele pe care le așezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

8

Coace chifteluțele la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru aproximativ 25-30 de minute sau până când s-au rumenit frumos.

9

Servește cu poftă alături de o salată de legume crude sau alături de alte garnituri!

Chiftele de post cu cartofi și orez, la cuptor