Știați că se pot face chiftele pufoase și delicioase chiar și la cuptor?
Vă spun în cele ce urmează cum le pregătesc eu.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Am tocat carnea împreună cu usturoiul și ceapa, apoi am adăugat uleiul de măsline (în funcție de carne puteți omite uleiul, însă eu am avut carne fără grăsime și am pus și ulei pentru a nu ieși foarte seci), morcovul și cartofii rași fin și storși de zeamă, pătrunjelul tocat mărunt și semințele de susan.
Am bătut bine oul cu piperul măcinat și cimbrul uscat și le-am adăugat peste compoziție. Am omogenizat și am format chiftelele, așezându-le apoi în tava acoperită cu hârtie de copt.
Am copt circa 40 de minute, la foc potrivit. Înainte cu 5 minute de a scoate tava din cuptor am pulverizat pe chiftele puțin ulei de măsline.
La final am așezat chiftelele pe o farfurie, am pus deasupra foaie de copt și un prosop curat și le-am lăsat așa până s-au răcit, pentru a se păstra moi.
Ingrediente
Indicații
Am tocat carnea împreună cu usturoiul și ceapa, apoi am adăugat uleiul de măsline (în funcție de carne puteți omite uleiul, însă eu am avut carne fără grăsime și am pus și ulei pentru a nu ieși foarte seci), morcovul și cartofii rași fin și storși de zeamă, pătrunjelul tocat mărunt și semințele de susan.
Am bătut bine oul cu piperul măcinat și cimbrul uscat și le-am adăugat peste compoziție. Am omogenizat și am format chiftelele, așezându-le apoi în tava acoperită cu hârtie de copt.
Am copt circa 40 de minute, la foc potrivit. Înainte cu 5 minute de a scoate tava din cuptor am pulverizat pe chiftele puțin ulei de măsline.
La final am așezat chiftelele pe o farfurie, am pus deasupra foaie de copt și un prosop curat și le-am lăsat așa până s-au răcit, pentru a se păstra moi.