Chiftele vegetale cu ciuperci

AutorDenisa Ene @ cuciresellajoaca.ro
DificultateÎncepător

Acum ceva timp am pregătit aceste chiftele vegetale cu ciuperci.
În ultima perioadă am tot făcut diverse preparate complet vegetale, întrucât sunt zile în care eu nu consum carne, ouă și lactate.
Spre surprinderea mea, le iubește chiar și Cireșel, care nu este fan linte verde.
Din cantitățile menționate mai jos ies în jur de 50 de chifteluțe. Dacă vreți să faceți mai puține, înjumătățiți cantitățile.
Eu prefer să fac o cantitate mai mare, întrucât se păstrează perfect la congelator.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total1 oră 10 minute

Ingrediente:

 400 gr Linte verde
 500 gr Ciuperci
 Ceapă roșie
 4 Căței de usturoi
 3 Morcovi
 Condimente (la alegere)
 100 gr Fulgi mărunți de ovăz
 Pesmet (pentru crustă)
 Susan (opțional)

Mod de preparare:

1

După ce am spălat bine lintea, am pus-o la hidratat, peste noapte.
A doua zi am clătit-o și am fiert-o pe funcția Pressure Cook a multicooker-ului, timp de 5 minute.
La final am scurs excesul de apă și am lăsat lintea la răcit în strecurătoare.

2

Între timp am curățat ciupercile și le-am spălat sub jet de apă.
Le-am tocat mărunt și le-am "călit" într-o tigaie antiaderentă, fără ulei și fără apă.
Am adăugat peste ele morcovul ras fin și scurs de zeamă, ceapa și usturoiul, tocate mărunt și le-am lăsat pe foc până s-a evaporat tot excesul de apă din legume.

3

După o scurtă răcire a legumelor, le-am amestecat cu lintea verde și fulgii mărunți de ovăz.
Am asezonat cu mix-ul de condimente și
am format chiftele rotunde. Pe unele le-am trecut prin susan, pe altele prin pesmet și le-am așezat în tavă, pe hârtie de copt.

4

Am introdus tava în cuptorul preîncălzit, pentru circa 30 de minute, la foc potrivit.

5

După răcirea completă le depozitez în frigider, în casoletă ermetică.
Rezistă foarte bine 2-3 zile.
Cum vă spuneam, eu fac circa 50 de bucăți și pun și la congelator, în cutie ermetică.
La nevoie, scot de seara din congelator și le las în frigider peste noapte.
Se păstrează excelent și sunt tocmai bune pentru situații neprevăzute sau pentru zile cu mai puțin chef de gătit.
Le servim în salate răcoritoare sau alături de diverse preparate.
Ultima dată au făcut furori lângă orez basmati cu porumb și pătrunjel.

Ingrediente

 400 gr Linte verde
 500 gr Ciuperci
 Ceapă roșie
 4 Căței de usturoi
 3 Morcovi
 Condimente (la alegere)
 100 gr Fulgi mărunți de ovăz
 Pesmet (pentru crustă)
 Susan (opțional)

Indicații

1

După ce am spălat bine lintea, am pus-o la hidratat, peste noapte.
A doua zi am clătit-o și am fiert-o pe funcția Pressure Cook a multicooker-ului, timp de 5 minute.
La final am scurs excesul de apă și am lăsat lintea la răcit în strecurătoare.

2

Între timp am curățat ciupercile și le-am spălat sub jet de apă.
Le-am tocat mărunt și le-am "călit" într-o tigaie antiaderentă, fără ulei și fără apă.
Am adăugat peste ele morcovul ras fin și scurs de zeamă, ceapa și usturoiul, tocate mărunt și le-am lăsat pe foc până s-a evaporat tot excesul de apă din legume.

3

După o scurtă răcire a legumelor, le-am amestecat cu lintea verde și fulgii mărunți de ovăz.
Am asezonat cu mix-ul de condimente și
am format chiftele rotunde. Pe unele le-am trecut prin susan, pe altele prin pesmet și le-am așezat în tavă, pe hârtie de copt.

4

Am introdus tava în cuptorul preîncălzit, pentru circa 30 de minute, la foc potrivit.

5

După răcirea completă le depozitez în frigider, în casoletă ermetică.
Rezistă foarte bine 2-3 zile.
Cum vă spuneam, eu fac circa 50 de bucăți și pun și la congelator, în cutie ermetică.
La nevoie, scot de seara din congelator și le las în frigider peste noapte.
Se păstrează excelent și sunt tocmai bune pentru situații neprevăzute sau pentru zile cu mai puțin chef de gătit.
Le servim în salate răcoritoare sau alături de diverse preparate.
Ultima dată au făcut furori lângă orez basmati cu porumb și pătrunjel.

Chiftele vegetale cu ciuperci