Sunt perfecte atât pentru cei mari cât și pentru cei mici, și mai ales pentru cei cu carențe de fier.
👉 În loc de ton puteți folosi orice alt tip de pește gătit în prealabil.
👉 Pentru copiii sub 1 an e recomandat să folosiți pește gătit acasă deoarece cel din conservă conține sare adăugată.
👉 Pentru cei cu #alergieou puteți folosi 1 lingură semințe de chia hidratate timp de 10 minute în 80ml apă; sau 1 lingură semințe de in râșnite, hidratate în 3 linguri de apă.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Spălați bine quinoa, apoi fierbeți cu 3 părți de apă și puțină zeamă de lămâie, aproximativ 15 minute, până se absoarbe toată apa.
După ce se răcește adăugați restul ingredientelor și amestecați bine.
Lăsați compoziția la frigider pentru 20 minute.
Preîncălziți cuptorul la 200˚C cu ventilație.
Luați câte o lingură de compoziție și cu mâinile unse cu ulei formați chifteluțele în forma dorită, biluțe, aplatizate sau lunguiețe pentru bebeluși.
Așezați chifteluțele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Introduceți tava în cuptorul preîncălzit și coaceți timp de 30 minute, sau până se rumenesc puțin.
Ingrediente
Indicații
Spălați bine quinoa, apoi fierbeți cu 3 părți de apă și puțină zeamă de lămâie, aproximativ 15 minute, până se absoarbe toată apa.
După ce se răcește adăugați restul ingredientelor și amestecați bine.
Lăsați compoziția la frigider pentru 20 minute.
Preîncălziți cuptorul la 200˚C cu ventilație.
Luați câte o lingură de compoziție și cu mâinile unse cu ulei formați chifteluțele în forma dorită, biluțe, aplatizate sau lunguiețe pentru bebeluși.
Așezați chifteluțele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Introduceți tava în cuptorul preîncălzit și coaceți timp de 30 minute, sau până se rumenesc puțin.