fbpx

Chifteluțe bogate în fier, cu ton și broccoli

AutorMancarea_Sugubatului
DificultateÎncepător

Sunt perfecte atât pentru cei mari cât și pentru cei mici, și mai ales pentru cei cu carențe de fier.
👉 În loc de ton puteți folosi orice alt tip de pește gătit în prealabil.
👉 Pentru copiii sub 1 an e recomandat să folosiți pește gătit acasă deoarece cel din conservă conține sare adăugată.
👉 Pentru cei cu #alergieou puteți folosi 1 lingură semințe de chia hidratate timp de 10 minute în 80ml apă; sau 1 lingură semințe de in râșnite, hidratate în 3 linguri de apă.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire1 oră 15 minsTimp Total1 oră 25 mins

Ingrediente:

 75 g Quinoa (240g fiartă)
 70 g broccoli fiert
 135 g ton din conservă, scurs de apă/ulei
 1 ou mare
 30 g făină
 4 căței de usturoi, rași fin
 1 ceapă mică, tăiată mărunt
 ierburi de Provence (după gust)
 piper (după gust)
 mărar uscat (după gust)
 piper cayenne (opțional - după gust)

Mod de preparare:

1

Spălați bine quinoa, apoi fierbeți cu 3 părți de apă și puțină zeamă de lămâie, aproximativ 15 minute, până se absoarbe toată apa.

2

După ce se răcește adăugați restul ingredientelor și amestecați bine.

3

Lăsați compoziția la frigider pentru 20 minute.

4

Preîncălziți cuptorul la 200˚C cu ventilație.

5

Luați câte o lingură de compoziție și cu mâinile unse cu ulei formați chifteluțele în forma dorită, biluțe, aplatizate sau lunguiețe pentru bebeluși.

6

Așezați chifteluțele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

7

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit și coaceți timp de 30 minute, sau până se rumenesc puțin.

Ingrediente

 75 g Quinoa (240g fiartă)
 70 g broccoli fiert
 135 g ton din conservă, scurs de apă/ulei
 1 ou mare
 30 g făină
 4 căței de usturoi, rași fin
 1 ceapă mică, tăiată mărunt
 ierburi de Provence (după gust)
 piper (după gust)
 mărar uscat (după gust)
 piper cayenne (opțional - după gust)

Direcții

1

Spălați bine quinoa, apoi fierbeți cu 3 părți de apă și puțină zeamă de lămâie, aproximativ 15 minute, până se absoarbe toată apa.

2

După ce se răcește adăugați restul ingredientelor și amestecați bine.

3

Lăsați compoziția la frigider pentru 20 minute.

4

Preîncălziți cuptorul la 200˚C cu ventilație.

5

Luați câte o lingură de compoziție și cu mâinile unse cu ulei formați chifteluțele în forma dorită, biluțe, aplatizate sau lunguiețe pentru bebeluși.

6

Așezați chifteluțele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

7

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit și coaceți timp de 30 minute, sau până se rumenesc puțin.

Chifteluțe bogate în fier, cu ton și broccoli