O reteta foarte buna de chiftelute!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Intr-un castron mare amestecati pesmetul cu laptele, smantana, oul, usturoiul pisat, sarea si condimentele. Lasati laptele sa se inmoaie in pesmet cel putin 10 minute.
Odata ce laptele a absorbit pesmetul, adaugati ceapa tocata, carnea si patrunjelul. Se amesteca bine cu mainile pentru a combina totul. Din compozitia de carne facem niste bile mici.
Incalziti 1 lingura de unt si 2 lingurite de ulei intr-o tigaie la foc mediu-mare. Prajiti chiftelele in loturi de trei. Se transfera intr-un bol.
In sosul lasat de chiftelute punem faina si amestecam pana se dizolva si devine maron. Se toarna o lingura de Delikat si apa, smantana, sosul de soia, mustarul si boabele de mustar. Aduceti la o temperatura de fierbere si condimentati cu sare si piper dupa gust.
Amestecati bine sosul pentru a combina toate aromele. Continuati sa fierbeti pana se ingroasa.
Asezati chiftele in sos in tigaie si serviti.
Ingrediente
Indicații
Intr-un castron mare amestecati pesmetul cu laptele, smantana, oul, usturoiul pisat, sarea si condimentele. Lasati laptele sa se inmoaie in pesmet cel putin 10 minute.
Odata ce laptele a absorbit pesmetul, adaugati ceapa tocata, carnea si patrunjelul. Se amesteca bine cu mainile pentru a combina totul. Din compozitia de carne facem niste bile mici.
Incalziti 1 lingura de unt si 2 lingurite de ulei intr-o tigaie la foc mediu-mare. Prajiti chiftelele in loturi de trei. Se transfera intr-un bol.
In sosul lasat de chiftelute punem faina si amestecam pana se dizolva si devine maron. Se toarna o lingura de Delikat si apa, smantana, sosul de soia, mustarul si boabele de mustar. Aduceti la o temperatura de fierbere si condimentati cu sare si piper dupa gust.
Amestecati bine sosul pentru a combina toate aromele. Continuati sa fierbeti pana se ingroasa.
Asezati chiftele in sos in tigaie si serviti.