fbpx

Chiftelute suedeze

AutorSoare Elena
DificultateIntermediar

O reteta foarte buna de chiftelute!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare20 minsTimp de gătire / răcire30 minsTimp Total50 mins

Ingrediente:

Chiftele
 1 kg carne tocata de porc
 sare si piper dupa gust
 125 ml lapte
 2 pesmet
 2 oua
 50 ml smantana pentru gatit
 2 catei de usturoi
 1 linguriță(e) condiment universal pentru carne
 1 ceapa rosie
 2 patrunjel uscat
 1 linguri(ă) unt
 2 ulei de masline
Sos
 1 linguri(ă) condiment Delikat
 500 ml apa
 5 faina
 150 ml smantana pentru gatit
 2 sos de soia
 1 linguri(ă) mustar
 2 boabe de mustar
 sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

1

Intr-un castron mare amestecati pesmetul cu laptele, smantana, oul, usturoiul pisat, sarea si condimentele. Lasati laptele sa se inmoaie in pesmet cel putin 10 minute.

2

Odata ce laptele a absorbit pesmetul, adaugati ceapa tocata, carnea si patrunjelul. Se amesteca bine cu mainile pentru a combina totul. Din compozitia de carne facem niste bile mici.

3

Incalziti 1 lingura de unt si 2 lingurite de ulei intr-o tigaie la foc mediu-mare. Prajiti chiftelele in loturi de trei. Se transfera intr-un bol.

4

In sosul lasat de chiftelute punem faina si amestecam pana se dizolva si devine maron. Se toarna o lingura de Delikat si apa, smantana, sosul de soia, mustarul si boabele de mustar. Aduceti la o temperatura de fierbere si condimentati cu sare si piper dupa gust.

5

Amestecati bine sosul pentru a combina toate aromele. Continuati sa fierbeti pana se ingroasa.

6

Asezati chiftele in sos in tigaie si serviti.

Ingrediente

Chiftele
 1 kg carne tocata de porc
 sare si piper dupa gust
 125 ml lapte
 2 pesmet
 2 oua
 50 ml smantana pentru gatit
 2 catei de usturoi
 1 linguriță(e) condiment universal pentru carne
 1 ceapa rosie
 2 patrunjel uscat
 1 linguri(ă) unt
 2 ulei de masline
Sos
 1 linguri(ă) condiment Delikat
 500 ml apa
 5 faina
 150 ml smantana pentru gatit
 2 sos de soia
 1 linguri(ă) mustar
 2 boabe de mustar
 sare si piper dupa gust

Direcții

1

Intr-un castron mare amestecati pesmetul cu laptele, smantana, oul, usturoiul pisat, sarea si condimentele. Lasati laptele sa se inmoaie in pesmet cel putin 10 minute.

2

Odata ce laptele a absorbit pesmetul, adaugati ceapa tocata, carnea si patrunjelul. Se amesteca bine cu mainile pentru a combina totul. Din compozitia de carne facem niste bile mici.

3

Incalziti 1 lingura de unt si 2 lingurite de ulei intr-o tigaie la foc mediu-mare. Prajiti chiftelele in loturi de trei. Se transfera intr-un bol.

4

In sosul lasat de chiftelute punem faina si amestecam pana se dizolva si devine maron. Se toarna o lingura de Delikat si apa, smantana, sosul de soia, mustarul si boabele de mustar. Aduceti la o temperatura de fierbere si condimentati cu sare si piper dupa gust.

5

Amestecati bine sosul pentru a combina toate aromele. Continuati sa fierbeti pana se ingroasa.

6

Asezati chiftele in sos in tigaie si serviti.

Chiftelute suedeze