Chiftelute Turcesti Vegane

AutorDaniel Breda
DificultateÎncepător

Pentru persoanele vegane va propun sa incercati musai aceste chiftelute.Pe langa ca sunt vegane, nu necesita nici prajire, doar fierbere. Nu o sa regretati.

ShareSave
O masa pentru cei vegani si nu numai
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total55 minute

Ingrediente:

 4 cești apa
 3 cești bulgur (fin daca gasiti, daca nu si mai maricel nu este nici o problema)
 1 ceașcă pasta de rosie
 ½ ceașcă ulei de floarea soarelui
 2 cești linte rosie
 4 cepe verzi
 1 legatura patrunjel
 1 tsp sare
 1 tsp piper
 1 tsp fulgi de chili
 2 tsp chimion (adaugati putin cate putin, ca sa nu vi se para prea mult)

Mod de preparare:

1

Lintea se spala in 3-4 ape, pana cand apa devine limpede.

2

Intr-o oala se pune lintea la fiert cu cele 4 cani de apa si se fierbe pentru 20-25 minute, dupa care se ia de pe foc si se adauga bulgurul, amestecand cateva secunde, urmand sa punem capacul la oala si sa lasam bulgurul la infuzat pentru 20 minute.

3

La final se adauga uleiul, pasta de tomate si condimentele si se amesteca totul cu mana pana totul este incorporat foarte bine. Se mai adauga sare daca mai este nevoie.

4

Se formeaza chiftelutele in mana sub forma de mici pentru a putea fi servite intr-o frunza de salata si 2 stropi de lamaie.

5

Se poate servi si intr-o lipie cu salata verde, ceapa rosie, zeama de lamaie.

Ingrediente

 4 cești apa
 3 cești bulgur (fin daca gasiti, daca nu si mai maricel nu este nici o problema)
 1 ceașcă pasta de rosie
 ½ ceașcă ulei de floarea soarelui
 2 cești linte rosie
 4 cepe verzi
 1 legatura patrunjel
 1 tsp sare
 1 tsp piper
 1 tsp fulgi de chili
 2 tsp chimion (adaugati putin cate putin, ca sa nu vi se para prea mult)

Indicații

1

Lintea se spala in 3-4 ape, pana cand apa devine limpede.

2

Intr-o oala se pune lintea la fiert cu cele 4 cani de apa si se fierbe pentru 20-25 minute, dupa care se ia de pe foc si se adauga bulgurul, amestecand cateva secunde, urmand sa punem capacul la oala si sa lasam bulgurul la infuzat pentru 20 minute.

3

La final se adauga uleiul, pasta de tomate si condimentele si se amesteca totul cu mana pana totul este incorporat foarte bine. Se mai adauga sare daca mai este nevoie.

4

Se formeaza chiftelutele in mana sub forma de mici pentru a putea fi servite intr-o frunza de salata si 2 stropi de lamaie.

5

Se poate servi si intr-o lipie cu salata verde, ceapa rosie, zeama de lamaie.

Chiftelute Turcesti Vegane