Pentru persoanele vegane va propun sa incercati musai aceste chiftelute.Pe langa ca sunt vegane, nu necesita nici prajire, doar fierbere. Nu o sa regretati.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Lintea se spala in 3-4 ape, pana cand apa devine limpede.
Intr-o oala se pune lintea la fiert cu cele 4 cani de apa si se fierbe pentru 20-25 minute, dupa care se ia de pe foc si se adauga bulgurul, amestecand cateva secunde, urmand sa punem capacul la oala si sa lasam bulgurul la infuzat pentru 20 minute.
La final se adauga uleiul, pasta de tomate si condimentele si se amesteca totul cu mana pana totul este incorporat foarte bine. Se mai adauga sare daca mai este nevoie.
Se formeaza chiftelutele in mana sub forma de mici pentru a putea fi servite intr-o frunza de salata si 2 stropi de lamaie.
Se poate servi si intr-o lipie cu salata verde, ceapa rosie, zeama de lamaie.
Ingrediente
Indicații
Lintea se spala in 3-4 ape, pana cand apa devine limpede.
Intr-o oala se pune lintea la fiert cu cele 4 cani de apa si se fierbe pentru 20-25 minute, dupa care se ia de pe foc si se adauga bulgurul, amestecand cateva secunde, urmand sa punem capacul la oala si sa lasam bulgurul la infuzat pentru 20 minute.
La final se adauga uleiul, pasta de tomate si condimentele si se amesteca totul cu mana pana totul este incorporat foarte bine. Se mai adauga sare daca mai este nevoie.
Se formeaza chiftelutele in mana sub forma de mici pentru a putea fi servite intr-o frunza de salata si 2 stropi de lamaie.
Se poate servi si intr-o lipie cu salata verde, ceapa rosie, zeama de lamaie.