fbpx

Chiftelute vegane din soya si legume

AutorLoredana Lixandru
DificultateIntermediar

Aceste chiftelute le inlocuiesc pe cele din carne atat de subtil, incat nici nu iti dai seama ca nu mananci carne. Merg perfect langa un piure din cartofi si sunt extrem de simplu de facut.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp Total1 oră 30 mins

Ingrediente:

 100 g soya texturat
 3 cartofi medii
 2 morcovi medii
 2 cepe medii
 3 catei de usturoi
 2 fulgi drojdie inactiva
 cimbru uscat
 busuioc uscat
 sare
 piper
 boia de ardei
 1 linguri(ă) faina
 1 legatura patrunjel proaspat
 ulei vegetal

Mod de preparare:

1

Se spala si se curata cartofii si morcovii, apoi se pun la fiert in apa cu un praf de sare (se lasa la fiert cat sa se inmoaie putin; semi-fiert).

2

Se scot cartofii si morcovii din apa calda pt. a se raci.

3

Intre timp, ceapa si usturoiul se toca foarte fin sau le putem toca la robot, apoi le calim in 3 linguri de ulei cu un praf de sare.

4

Cand ceapa devine aurie, se adauga boiaua de ardei si celalalte condimente (cimbru, busuioc, piper). Se mai lasa pe foc inca 3 minute dupa care indepartam de pe foc.

5

Cartofii si morcovii se dau prin razatoare.

6

Intr-un alt vas, adaugam apa clocotita peste fulgii de soya si lasam pt. aproximativ 3 minute (cat sa se inmoaie). Apoi indepartam apa din soya (se lasa la scurs intr-o sita).

7

Peste morcovii si cartofii razuiti, adaugam compozitia de ceapa calita, fulgii de soya, fulgii de drojdie uscata, patrunjelul proaspat si potrivim gustul daca mai este nevoie.

8

Amestecam bine compozitita, dupa care adaugam si o lingura de faina si amestecam din nou.

9

Se formeaza chiftelutele si se dau prin faina, apoi se prajesc in tigaie, la foc mediu. (Atentie, sa nu se prajeasca in baie de ulei, deoarece se vor destrama)

Ingrediente

 100 g soya texturat
 3 cartofi medii
 2 morcovi medii
 2 cepe medii
 3 catei de usturoi
 2 fulgi drojdie inactiva
 cimbru uscat
 busuioc uscat
 sare
 piper
 boia de ardei
 1 linguri(ă) faina
 1 legatura patrunjel proaspat
 ulei vegetal

Direcții

1

Se spala si se curata cartofii si morcovii, apoi se pun la fiert in apa cu un praf de sare (se lasa la fiert cat sa se inmoaie putin; semi-fiert).

2

Se scot cartofii si morcovii din apa calda pt. a se raci.

3

Intre timp, ceapa si usturoiul se toca foarte fin sau le putem toca la robot, apoi le calim in 3 linguri de ulei cu un praf de sare.

4

Cand ceapa devine aurie, se adauga boiaua de ardei si celalalte condimente (cimbru, busuioc, piper). Se mai lasa pe foc inca 3 minute dupa care indepartam de pe foc.

5

Cartofii si morcovii se dau prin razatoare.

6

Intr-un alt vas, adaugam apa clocotita peste fulgii de soya si lasam pt. aproximativ 3 minute (cat sa se inmoaie). Apoi indepartam apa din soya (se lasa la scurs intr-o sita).

7

Peste morcovii si cartofii razuiti, adaugam compozitia de ceapa calita, fulgii de soya, fulgii de drojdie uscata, patrunjelul proaspat si potrivim gustul daca mai este nevoie.

8

Amestecam bine compozitita, dupa care adaugam si o lingura de faina si amestecam din nou.

9

Se formeaza chiftelutele si se dau prin faina, apoi se prajesc in tigaie, la foc mediu. (Atentie, sa nu se prajeasca in baie de ulei, deoarece se vor destrama)

Chiftelute vegane din soya si legume