fbpx

Chocolate chip cookies – Fursecuri americane cu ciocolata

AutorDDaniel
DificultateÎncepător

Ati tot auzit in filmele Americane despre ele si vreti sa incercati si voi, aveti aici reteta iar rezultatul este net superior celor din comert.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare15 minsTimp de gătire / răcire1 orăTimp Total1 oră 15 mins

Ingrediente:

 200 g unt
 350 g zahar brun sau zahar alb plus o lingura de melasa
 2 oua
 2 oz zahar vanilat
 1 linguriță(e) sare fina
 1 linguriță(e) bicarbonat de sodiu
 2,50 cani faina de paine tip 650 sau 550, in nici un caz 000
 200 g ciocolata sfaramata sau fulgi, alba, cu lapte sau neagra, dupa preferinte

Mod de preparare:

1

Se topeste untul si se pune intr-un bol la care se adauga zaharul, ouale, vanilia, bicarbonatul si sarea.

2

Se amesteca cu o spatula preferabil de silicon, cele de lemn pot avea miros impregnat in ele.

3

Apoi se adauga faina si se continua amestecarea, trebuie sa aiba consistenta unei plastiline.

4

Se incorporeaza ciocolata si foarte important, se formeaza bile cu o cupa de inghetata daca aveti sau la ochi dar sa nu fie mai mari de 5 cm in diametru.

5

Se aseaza pe o farfurie intinsa si se dau la frigider pentru 20-30 minute. Daca intai racim aluatul si apoi il formam va fi mai greu deoarece nu mai este maleabil aluatul.

6

Se incinge cuptorul la 175-180˚C. Se pregateste o tava cu hartie de copt.

7

Se scot de la frigider se turtesc putin, cam jumatate din diametrul initial si se aseaza in tava la distanta mare intre ele.

8

Se coc exact 15 minute, iar cand se scot se mai lasa 2-3 minute in tava, daca le luati prea repede se deformeaza fiind moi.
Se repeta coacerea pentru toate bilele ramase. Din aceste cantitati ies cam 24 de bucati.

Ingrediente

 200 g unt
 350 g zahar brun sau zahar alb plus o lingura de melasa
 2 oua
 2 oz zahar vanilat
 1 linguriță(e) sare fina
 1 linguriță(e) bicarbonat de sodiu
 2,50 cani faina de paine tip 650 sau 550, in nici un caz 000
 200 g ciocolata sfaramata sau fulgi, alba, cu lapte sau neagra, dupa preferinte

Direcții

1

Se topeste untul si se pune intr-un bol la care se adauga zaharul, ouale, vanilia, bicarbonatul si sarea.

2

Se amesteca cu o spatula preferabil de silicon, cele de lemn pot avea miros impregnat in ele.

3

Apoi se adauga faina si se continua amestecarea, trebuie sa aiba consistenta unei plastiline.

4

Se incorporeaza ciocolata si foarte important, se formeaza bile cu o cupa de inghetata daca aveti sau la ochi dar sa nu fie mai mari de 5 cm in diametru.

5

Se aseaza pe o farfurie intinsa si se dau la frigider pentru 20-30 minute. Daca intai racim aluatul si apoi il formam va fi mai greu deoarece nu mai este maleabil aluatul.

6

Se incinge cuptorul la 175-180˚C. Se pregateste o tava cu hartie de copt.

7

Se scot de la frigider se turtesc putin, cam jumatate din diametrul initial si se aseaza in tava la distanta mare intre ele.

8

Se coc exact 15 minute, iar cand se scot se mai lasa 2-3 minute in tava, daca le luati prea repede se deformeaza fiind moi.
Se repeta coacerea pentru toate bilele ramase. Din aceste cantitati ies cam 24 de bucati.

Chocolate chip cookies – Fursecuri americane cu ciocolata