Choux a la creme cu vanilie

AutorRamona Danescu
DificultateIntermediar

Visam de mult timp la acest choux-uri aromate, pline de crema de vanilie si frisca, asa ca m-am pus pe treaba si au rezultat aceste minunatii

ShareSave
Un desert cremos
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare1 oră 30 minuteTimp total2 ore

Ingrediente:

Choux uri
 60 ml apa
 60 ml lapte
 60 gr unt
 2 oua
 90 gr faina
 30 gr zahar
Crema
 3 galbenusuri
 250 ml lapte
 3 tsp zahar pudra
 3 tsp amidon
 200 gr frisca

Mod de preparare:

Choux-uri
1

Punem la fiert apa, laptele, zaharul si untul.
Dupa ce s-a topit untul adaugam faina si amestecam rapid cu o spatula pana obtinem un aluat omogen si lipicios.

2

Luam vasul de pe foc si adaugam pe rand ouale ( dupa primul ou, compozitia se va separa, nu va panicati, amestecati pana se formeaza din nou un aluat, iar abia apoi adaugati si al doilea ou) .
Cu ajutorul unui pos formam gogosele mici pe o hartie de copt si bagam tava pentru 20 de minute la cuptorul preincalzit , 5 min la 200 de grade si 15 min la 180.
Dupa cele 20 de min, oprim cuptorul si mai lasam tava inca 5 min in cuptor cu usa deschisa.

3

Cu ajutorul unui pos formam gogosele mici pe o hartie de copt si bagam tava pentru 20 de minute la cuptorul preincalzit , 5 min la 200 de grade si 15 min la 180.
Dupa cele 20 de min, oprim cuptorul si mai lasam tava inca 5 min in cuptor cu usa deschisa.

Crema
4

Amestecam toate ingredientele si le punem la fiert pana se ingroasa.
Crema merge la rece pentru 1 h, dupa care o amestecam cu 200 gr frisca rece.

5

Taiem choux urile pe jumatate si le umplem cu crema .
La final le pudram cu zahar pudra.

Sa va bucurati de aceste minunatii !

Ingrediente

Choux uri
 60 ml apa
 60 ml lapte
 60 gr unt
 2 oua
 90 gr faina
 30 gr zahar
Crema
 3 galbenusuri
 250 ml lapte
 3 tsp zahar pudra
 3 tsp amidon
 200 gr frisca

Indicații

Choux-uri
1

Punem la fiert apa, laptele, zaharul si untul.
Dupa ce s-a topit untul adaugam faina si amestecam rapid cu o spatula pana obtinem un aluat omogen si lipicios.

2

Luam vasul de pe foc si adaugam pe rand ouale ( dupa primul ou, compozitia se va separa, nu va panicati, amestecati pana se formeaza din nou un aluat, iar abia apoi adaugati si al doilea ou) .
Cu ajutorul unui pos formam gogosele mici pe o hartie de copt si bagam tava pentru 20 de minute la cuptorul preincalzit , 5 min la 200 de grade si 15 min la 180.
Dupa cele 20 de min, oprim cuptorul si mai lasam tava inca 5 min in cuptor cu usa deschisa.

3

Cu ajutorul unui pos formam gogosele mici pe o hartie de copt si bagam tava pentru 20 de minute la cuptorul preincalzit , 5 min la 200 de grade si 15 min la 180.
Dupa cele 20 de min, oprim cuptorul si mai lasam tava inca 5 min in cuptor cu usa deschisa.

Crema
4

Amestecam toate ingredientele si le punem la fiert pana se ingroasa.
Crema merge la rece pentru 1 h, dupa care o amestecam cu 200 gr frisca rece.

5

Taiem choux urile pe jumatate si le umplem cu crema .
La final le pudram cu zahar pudra.

Sa va bucurati de aceste minunatii !

Choux a la creme cu vanilie