Am tot incercat retete de choux au craquelin insa toate au fost esecuri. Nu m-am lasat si pana la urma am reusit sa scot niste choux au craquelin chiar frumusele as putea spune.Aveti aici o varianta de choux au craquelin cu crema de ciocolata alba si zmeura, o combinatie draga mie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pentru crusta craquelin, punem toate ingredientele intr-un chopper si pulsam de cateva ori pana obtinem un aluat nisipos. Transferam aluatul pe o foaie de copt si formam o bila. Punem deasupra inca o foaie de copt si intindem aluatul pana la grosimea de 2 mm.
Decupam forme rotunde de dimensiuna dorita ( in functie de cat de mari faceti si choux ) si le dam la congelator .
Incalzim cuptorul la 180-190 de grade . Pentru cojile de choux , topim untul impreuna cu laptele, apa, sarea si zaharul. Cand untul e topit si formeaza o spuma, adaugam treptat faina si amestecam pana obtinem un aluat lucios si pe fundul cratitei apare o pelicula subtire.
Transferam aluatul in bolul unui mixer si mixam pana aluatul se raceste complet. Daca nu aveti un mixer, il puteti lasa sa se raceasca singur la temperatura camerei, dar va dura ceva timp. Cat timp aluatul se raceste, batem bine ouale.
Daca aluatul este complet racit putem adauga treptat ouale batute si amestecam pana omogenizam. Transferam aluatul obtinut intr-un pos de patiserie si formam cojile de choux pe o foaie de copt pusa in tava. Peste fiecare coaja de choux adaugam cate un cerc de crusta craquelin.
Coacem prajituricile la 190 de grade timp de 35-40 de grade. Timpul de coacere depinde si de dimensiunea lor dar si de fiecare cuptor in parte. Trebuie sa obtinem o crusta ferma si choux sa nu fie umede in interior. Pentru a verifica daca sunt umede, dupa 30 de minute puteti scoate un choux si sa-l lasati sa vedeti daca se " dezumfla ". Daca se intampla acest lucru, ele sunt inca umede in interior si mai necesita timp de gatire.
Pentru crema, topim ciocolata si o lasam sa ajunga la temperatura camerei. Cu ajutorul unui mixer amestecam bine ciocolata, branza mascarpone si frisca lichida. Transferam crema intr-un pos de patiserie.
Cand cojile de choux sunt gata si sunt racite complet se pot umple cu crema. Eu le fac o gaurica mica unde nu este vizibil cat sa pot folosi pos-ul. Pe langa crema, am adaugat si bucati de zmeura dar si putin gem de zmeura.
Ingrediente
Indicații
Pentru crusta craquelin, punem toate ingredientele intr-un chopper si pulsam de cateva ori pana obtinem un aluat nisipos. Transferam aluatul pe o foaie de copt si formam o bila. Punem deasupra inca o foaie de copt si intindem aluatul pana la grosimea de 2 mm.
Decupam forme rotunde de dimensiuna dorita ( in functie de cat de mari faceti si choux ) si le dam la congelator .
Incalzim cuptorul la 180-190 de grade . Pentru cojile de choux , topim untul impreuna cu laptele, apa, sarea si zaharul. Cand untul e topit si formeaza o spuma, adaugam treptat faina si amestecam pana obtinem un aluat lucios si pe fundul cratitei apare o pelicula subtire.
Transferam aluatul in bolul unui mixer si mixam pana aluatul se raceste complet. Daca nu aveti un mixer, il puteti lasa sa se raceasca singur la temperatura camerei, dar va dura ceva timp. Cat timp aluatul se raceste, batem bine ouale.
Daca aluatul este complet racit putem adauga treptat ouale batute si amestecam pana omogenizam. Transferam aluatul obtinut intr-un pos de patiserie si formam cojile de choux pe o foaie de copt pusa in tava. Peste fiecare coaja de choux adaugam cate un cerc de crusta craquelin.
Coacem prajituricile la 190 de grade timp de 35-40 de grade. Timpul de coacere depinde si de dimensiunea lor dar si de fiecare cuptor in parte. Trebuie sa obtinem o crusta ferma si choux sa nu fie umede in interior. Pentru a verifica daca sunt umede, dupa 30 de minute puteti scoate un choux si sa-l lasati sa vedeti daca se " dezumfla ". Daca se intampla acest lucru, ele sunt inca umede in interior si mai necesita timp de gatire.
Pentru crema, topim ciocolata si o lasam sa ajunga la temperatura camerei. Cu ajutorul unui mixer amestecam bine ciocolata, branza mascarpone si frisca lichida. Transferam crema intr-un pos de patiserie.
Cand cojile de choux sunt gata si sunt racite complet se pot umple cu crema. Eu le fac o gaurica mica unde nu este vizibil cat sa pot folosi pos-ul. Pe langa crema, am adaugat si bucati de zmeura dar si putin gem de zmeura.