Choux craqueline roz cu caramel sau căpșuni

AutorAncutsa Cuisine
DificultateAvansat

Am pregătit pentru ai mei, choux cu crustă crocantă craqueline colorată în roz și creme în două variante: pe unele le-am umplut cu cremă caramel, iar pe altele cu cremă de căpșuni.

ShareSave
Un desert colorat
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare2 ore 25 minuteTimp total2 ore 55 minute

Ingrediente:

Pentru choux:
 4 ouă mari (200 g)
 240 ml apă
 110 gr unt
 130 gr făină pentru patiserie 550
 sare
Pentru crusta craqueline:
 100 gr zahăr tos
 100 gr făină pentru patiserie 550
 90 gr unt
 Un vârf de cuțit colorant gel roșu
În plus:
 1 tbsp făină
Pentru creme:
 250 gr cremă mascarpone
 250 ml smântână pentru frișcă
 2 tbsp sos caramel
 2 tbsp gem de căpșuni

Mod de preparare:

Choux:
1

Pui la fiert, într-o crăticioară, apa cu untul și sarea. Când fierbe, adaugi făina și amesteci bine până omogenizezi frumos. Lași la răcit, apoi adaugi ouăle, pe rând, amestecând cu mixerul.

Pentru crusta craqueline:
2

Amesteci untul cu zahărul și făina până obții o pastă. La nevoie, frămânți un pic cu mâinile pe masa pe care ai pus puțină făină (cam 1 lingură). Adaugi colorant și omogenizezi. Dai la frigider 30 de minute.

3

Umpli un poș și formezi choux într-o tavă pregătită cu hârtie de copt.

4

Scoți aluatul craqueline de la frigider, decupezi din el cercuri, cu un pahar, apoi așezi pe fiecare choux un cerc roz din craqueline.
Truc: Eu am folosit o tavă de pizza care are orificii și chouxurile se coc perfect.

5

Dai fiecare tavă cu choux la cuptorul preîncălzit, 15 minute, la foc mediu. Le scoți, le înțepi cu o scobitoare (ca să nu rămână crude înăuntru) și dai înapoi la cuptor la foc mediu pentru încă 15 minute sau până se rumenesc ușor.
Le lași la răcit.

Cremele:
6

Bați smântâna pentru frișcă până capătă consistență mătăsoasă.
Împarți crema mascarpone în două boluri.

7

Adaugi în fiecare bol cu mascarpone și câte două linguri de frișcă, păstrezi restul de frișcă pentru decor. Apoi adaugi caramelul într-un bol, iar gemul de căpșuni în celălalt.
Omogenizezi.
Pentru frișcă și caramel, eu am folosit LaDORNA.

Montare și decor:
8

Tai fiecare choux în jumătate, umpli cu cremă, apoi cu frișca rămasă, faci o gropiță cu lingurița și mai pui puțin caramel/gem de căpșuni și pui căpăcelul.
Poftă Bună!

Ingrediente

Pentru choux:
 4 ouă mari (200 g)
 240 ml apă
 110 gr unt
 130 gr făină pentru patiserie 550
 sare
Pentru crusta craqueline:
 100 gr zahăr tos
 100 gr făină pentru patiserie 550
 90 gr unt
 Un vârf de cuțit colorant gel roșu
În plus:
 1 tbsp făină
Pentru creme:
 250 gr cremă mascarpone
 250 ml smântână pentru frișcă
 2 tbsp sos caramel
 2 tbsp gem de căpșuni

Indicații

Choux:
1

Pui la fiert, într-o crăticioară, apa cu untul și sarea. Când fierbe, adaugi făina și amesteci bine până omogenizezi frumos. Lași la răcit, apoi adaugi ouăle, pe rând, amestecând cu mixerul.

Pentru crusta craqueline:
2

Amesteci untul cu zahărul și făina până obții o pastă. La nevoie, frămânți un pic cu mâinile pe masa pe care ai pus puțină făină (cam 1 lingură). Adaugi colorant și omogenizezi. Dai la frigider 30 de minute.

3

Umpli un poș și formezi choux într-o tavă pregătită cu hârtie de copt.

4

Scoți aluatul craqueline de la frigider, decupezi din el cercuri, cu un pahar, apoi așezi pe fiecare choux un cerc roz din craqueline.
Truc: Eu am folosit o tavă de pizza care are orificii și chouxurile se coc perfect.

5

Dai fiecare tavă cu choux la cuptorul preîncălzit, 15 minute, la foc mediu. Le scoți, le înțepi cu o scobitoare (ca să nu rămână crude înăuntru) și dai înapoi la cuptor la foc mediu pentru încă 15 minute sau până se rumenesc ușor.
Le lași la răcit.

Cremele:
6

Bați smântâna pentru frișcă până capătă consistență mătăsoasă.
Împarți crema mascarpone în două boluri.

7

Adaugi în fiecare bol cu mascarpone și câte două linguri de frișcă, păstrezi restul de frișcă pentru decor. Apoi adaugi caramelul într-un bol, iar gemul de căpșuni în celălalt.
Omogenizezi.
Pentru frișcă și caramel, eu am folosit LaDORNA.

Montare și decor:
8

Tai fiecare choux în jumătate, umpli cu cremă, apoi cu frișca rămasă, faci o gropiță cu lingurița și mai pui puțin caramel/gem de căpșuni și pui căpăcelul.
Poftă Bună!

Note

Choux craqueline roz cu caramel sau căpșuni