fbpx

Churros cu gem de vișine

AutorAnette
DificultateÎncepător

Desert internațional, rapid și gustos.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare25 minsTimp de gătire / răcire15 minsTimp Total40 mins

Ingrediente:

Aluat :
 130 g zahăr pudră
 400 g făină
 500 ml apă
 4 ulei
 3 scorțișoară
 praf de sare
 3 zahăr tos
Decor :
 gem de vișine

Mod de preparare:

1

Intr-un vas se amestecă 130g de zahăr pudra cu scorțișoara.

2

Intr-o oală cu fundul gros se amestecă zahărul tos cu apa, sarea și 4 linguri de ulei vegetal. Compoziția se tine pe foc până când ajunge în punctul de fierbere.

3

Se adaugă făina și se amestecă până când se formează un aluat care se desprinde de pe margini pentru a forma o bilă rotundă.

4

Intr-un tuci sau intr-o cratiță cu pereții înalți se toarnă ulei de câteva degete și se lasă la încins.

5

Aluatul se pune intr-un poș cu vârful în formă de stea și, cu ajutorul acestuia, compoziția se toarnă direct în uleiul încins.

6

Pentru a delimita lungimea fiecărui churro, compoziția se poate taia cu un cuțit sau cu o foarfecă în timp ce curge din poș.

7

Compoziția se prăjește până când capătă o culoare aurie și se coc înăuntru.

8

Bucățile prajite se scot pe șervețele de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime si apoi se dau prin amestecul de zahăr cu scorțișoară.
Churros se pot servi alături de gem de vișine sau orice alt tip de gem, dupa preferințe.

Ingrediente

Aluat :
 130 g zahăr pudră
 400 g făină
 500 ml apă
 4 ulei
 3 scorțișoară
 praf de sare
 3 zahăr tos
Decor :
 gem de vișine

Direcții

1

Intr-un vas se amestecă 130g de zahăr pudra cu scorțișoara.

2

Intr-o oală cu fundul gros se amestecă zahărul tos cu apa, sarea și 4 linguri de ulei vegetal. Compoziția se tine pe foc până când ajunge în punctul de fierbere.

3

Se adaugă făina și se amestecă până când se formează un aluat care se desprinde de pe margini pentru a forma o bilă rotundă.

4

Intr-un tuci sau intr-o cratiță cu pereții înalți se toarnă ulei de câteva degete și se lasă la încins.

5

Aluatul se pune intr-un poș cu vârful în formă de stea și, cu ajutorul acestuia, compoziția se toarnă direct în uleiul încins.

6

Pentru a delimita lungimea fiecărui churro, compoziția se poate taia cu un cuțit sau cu o foarfecă în timp ce curge din poș.

7

Compoziția se prăjește până când capătă o culoare aurie și se coc înăuntru.

8

Bucățile prajite se scot pe șervețele de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime si apoi se dau prin amestecul de zahăr cu scorțișoară.
Churros se pot servi alături de gem de vișine sau orice alt tip de gem, dupa preferințe.

Churros cu gem de vișine