fbpx

Rulouri cu scorțișoară

AvatarAutorRebe Ciba
DificultateÎncepător

Moi și aromate, ți se topesc in gură!

ShareSalvează
Produce13 PorțiiTimp de Preparare20 minsTimp de gătire / răcire1 orăTimp Total1 oră 20 mins

Ingrediente:

Aluat :
 1 ou
 200 ml lapte
 30 g drojdie proaspăta
 ½ linguriță(e) sare
 100 g unt
 450 g faina
 90 g zahăr
Umplutură :
 120 g zahăr brun
 2 scortisoara
 100 g unt
 1 ou pentru uns
Frosting :
 60 g unt
 50 g crema de brânza
 70 g zahăr pudra
 1 linguriță(e) esența de vanilie

Mod de preparare:

Aluat :
1

Se amesteca drojdia cu laptele călduț. Se adauga apoi celelalte ingredientele și se frământa pana obținem un aluat elastic și lucios.

2

Se întinde aluatul in forma de dreptunghi și se adauga pe toată suprafața untul moale, zaharul brun și scortisoara. Se rulează ca pe placinta și se taie in 13 bucăți.

3

Bucatile se pun in tava cu hârtie de copt, cu umplutura in sus, și se lasă la dospit 60-90 minute. Se ung cu ou, adauga la cuptorul încins la 200˚C pentru 8-10 minute, pana sunt rumenite.

Frosting :
4

Se amesteca toate ingredientele, zaharul adăugându-se treptat și se mixează pana obținem o crema. Se adauga peste rulourile calde.

Ingrediente

Aluat :
 1 ou
 200 ml lapte
 30 g drojdie proaspăta
 ½ linguriță(e) sare
 100 g unt
 450 g faina
 90 g zahăr
Umplutură :
 120 g zahăr brun
 2 scortisoara
 100 g unt
 1 ou pentru uns
Frosting :
 60 g unt
 50 g crema de brânza
 70 g zahăr pudra
 1 linguriță(e) esența de vanilie

Direcții

Aluat :
1

Se amesteca drojdia cu laptele călduț. Se adauga apoi celelalte ingredientele și se frământa pana obținem un aluat elastic și lucios.

2

Se întinde aluatul in forma de dreptunghi și se adauga pe toată suprafața untul moale, zaharul brun și scortisoara. Se rulează ca pe placinta și se taie in 13 bucăți.

3

Bucatile se pun in tava cu hârtie de copt, cu umplutura in sus, și se lasă la dospit 60-90 minute. Se ung cu ou, adauga la cuptorul încins la 200˚C pentru 8-10 minute, pana sunt rumenite.

Frosting :
4

Se amesteca toate ingredientele, zaharul adăugându-se treptat și se mixează pana obținem o crema. Se adauga peste rulourile calde.

Rulouri cu scorțișoară