Ciocolată albă de casă

AutorDenisa Ene @ cuciresellajoaca.ro
DificultateÎncepător

Cine ar spune nu unei portii de ciocolata de casa? Se pregateste super rapid si este delicioasa!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total50 minute

Ingrediente:

 50 ml Apa
 100 gr Zahăr
 100 gr Unt
 180 gr Lapte praf
 Nuci pecan
 2 picături Ulei esențial de portocale

Mod de preparare:

1

Procedeul de realizare este unul relativ simplu, iar rezultatul cu siguranta va incanta orice iubitor de ciocolata.

2

Se pune la incalzit apa, peste care se adauga zaharul si untul. Dupa ce acestea din urma se topesc, se adauga peste ele laptele praf si se mai tine pe foc circa 2 minute, la foc mic, amestecand energic cu un tel.

3

La final se adauga nucile maruntite si uleiul esential de portocale. Eu prefer sa montez apoi ciocolata in vase ramekin. Ne place sa o servim cu lingurita dupa ce sta peste noapte la temperatura camerei. In functie de preferinte, se poate si felia a doua zi, consistenta fiind una care permite acest lucru.

Ingrediente

 50 ml Apa
 100 gr Zahăr
 100 gr Unt
 180 gr Lapte praf
 Nuci pecan
 2 picături Ulei esențial de portocale

Indicații

1

Procedeul de realizare este unul relativ simplu, iar rezultatul cu siguranta va incanta orice iubitor de ciocolata.

2

Se pune la incalzit apa, peste care se adauga zaharul si untul. Dupa ce acestea din urma se topesc, se adauga peste ele laptele praf si se mai tine pe foc circa 2 minute, la foc mic, amestecand energic cu un tel.

3

La final se adauga nucile maruntite si uleiul esential de portocale. Eu prefer sa montez apoi ciocolata in vase ramekin. Ne place sa o servim cu lingurita dupa ce sta peste noapte la temperatura camerei. In functie de preferinte, se poate si felia a doua zi, consistenta fiind una care permite acest lucru.

Ciocolată albă de casă