fbpx

Ciocolată albă de casă

AvatarAutorDenisa Ene @ cuciresellajoaca.ro
DificultateÎncepător

Cine ar spune nu unei portii de ciocolata de casa? Se pregateste super rapid si este delicioasa!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire40 minsTimp Total50 mins

Ingrediente:

 50 ml Apa
 100 g Zahăr
 100 g Unt
 180 g Lapte praf
 Nuci pecan
 2 picături Ulei esențial de portocale

Mod de preparare:

1

Procedeul de realizare este unul relativ simplu, iar rezultatul cu siguranta va incanta orice iubitor de ciocolata.

2

Se pune la incalzit apa, peste care se adauga zaharul si untul. Dupa ce acestea din urma se topesc, se adauga peste ele laptele praf si se mai tine pe foc circa 2 minute, la foc mic, amestecand energic cu un tel.

3

La final se adauga nucile maruntite si uleiul esential de portocale. Eu prefer sa montez apoi ciocolata in vase ramekin. Ne place sa o servim cu lingurita dupa ce sta peste noapte la temperatura camerei. In functie de preferinte, se poate si felia a doua zi, consistenta fiind una care permite acest lucru.

Ingrediente

 50 ml Apa
 100 g Zahăr
 100 g Unt
 180 g Lapte praf
 Nuci pecan
 2 picături Ulei esențial de portocale

Direcții

1

Procedeul de realizare este unul relativ simplu, iar rezultatul cu siguranta va incanta orice iubitor de ciocolata.

2

Se pune la incalzit apa, peste care se adauga zaharul si untul. Dupa ce acestea din urma se topesc, se adauga peste ele laptele praf si se mai tine pe foc circa 2 minute, la foc mic, amestecand energic cu un tel.

3

La final se adauga nucile maruntite si uleiul esential de portocale. Eu prefer sa montez apoi ciocolata in vase ramekin. Ne place sa o servim cu lingurita dupa ce sta peste noapte la temperatura camerei. In functie de preferinte, se poate si felia a doua zi, consistenta fiind una care permite acest lucru.

Ciocolată albă de casă