Ciocolata cu afine

AutorSoare Elena
DificultateIntermediar

Cea mai buna ciocolata de casa!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare2 ore 10 minuteTimp total2 ore 25 minute

Ingrediente:

 150 gr afine congelate
 100 gr zahar
 70 gr unt
 400 gr lapte praf

Mod de preparare:

1

Punem afinele si zaharul intr-o cratita, dam la foc mediu si lasam pana se topeste zaharul, amestecand ocazional.

2

Dupa ce s-a topit zaharul, lasam sa se raceasca putin, apoi pasam sau blenduim bine fructele si le trecem printr-o sita.

3

Punem piureul obtinut inapoi in cratita, adaugam untul taiat cuburi si lasam la foc mic pana se topeste untul.

4

Inchidem focul, transferam compozitia intr-un bol incapator (sau in bolul unui mixer) si o lasam sa se raceasca usor.

5

Dupa ce s-a racit (ideal e sa fie usor calduta compozitia), turnam laptele praf in ploaie, amestecand incontinuu cu o spatula.

6

Intindem pe blatul de lucru folie de plastic in 2 straturi, apoi punem compozitia.

7

Formam un baton si stragem bine folia la capete.

8

Dam la rece pentru minimum 2 ore, apoi feliem.

Ingrediente

 150 gr afine congelate
 100 gr zahar
 70 gr unt
 400 gr lapte praf

Indicații

1

Punem afinele si zaharul intr-o cratita, dam la foc mediu si lasam pana se topeste zaharul, amestecand ocazional.

2

Dupa ce s-a topit zaharul, lasam sa se raceasca putin, apoi pasam sau blenduim bine fructele si le trecem printr-o sita.

3

Punem piureul obtinut inapoi in cratita, adaugam untul taiat cuburi si lasam la foc mic pana se topeste untul.

4

Inchidem focul, transferam compozitia intr-un bol incapator (sau in bolul unui mixer) si o lasam sa se raceasca usor.

5

Dupa ce s-a racit (ideal e sa fie usor calduta compozitia), turnam laptele praf in ploaie, amestecand incontinuu cu o spatula.

6

Intindem pe blatul de lucru folie de plastic in 2 straturi, apoi punem compozitia.

7

Formam un baton si stragem bine folia la capete.

8

Dam la rece pentru minimum 2 ore, apoi feliem.

Ciocolata cu afine