Cea mai buna ciocolata de casa!

Ingrediente:
Mod de preparare:
Punem afinele si zaharul intr-o cratita, dam la foc mediu si lasam pana se topeste zaharul, amestecand ocazional.
Dupa ce s-a topit zaharul, lasam sa se raceasca putin, apoi pasam sau blenduim bine fructele si le trecem printr-o sita.
Punem piureul obtinut inapoi in cratita, adaugam untul taiat cuburi si lasam la foc mic pana se topeste untul.
Inchidem focul, transferam compozitia intr-un bol incapator (sau in bolul unui mixer) si o lasam sa se raceasca usor.
Dupa ce s-a racit (ideal e sa fie usor calduta compozitia), turnam laptele praf in ploaie, amestecand incontinuu cu o spatula.
Intindem pe blatul de lucru folie de plastic in 2 straturi, apoi punem compozitia.
Formam un baton si stragem bine folia la capete.
Dam la rece pentru minimum 2 ore, apoi feliem.
Ingrediente
Indicații
Punem afinele si zaharul intr-o cratita, dam la foc mediu si lasam pana se topeste zaharul, amestecand ocazional.
Dupa ce s-a topit zaharul, lasam sa se raceasca putin, apoi pasam sau blenduim bine fructele si le trecem printr-o sita.
Punem piureul obtinut inapoi in cratita, adaugam untul taiat cuburi si lasam la foc mic pana se topeste untul.
Inchidem focul, transferam compozitia intr-un bol incapator (sau in bolul unui mixer) si o lasam sa se raceasca usor.
Dupa ce s-a racit (ideal e sa fie usor calduta compozitia), turnam laptele praf in ploaie, amestecand incontinuu cu o spatula.
Intindem pe blatul de lucru folie de plastic in 2 straturi, apoi punem compozitia.
Formam un baton si stragem bine folia la capete.
Dam la rece pentru minimum 2 ore, apoi feliem.