Ciocolata de casa by Vitalis

AutorVitalis Ildiko
DificultateÎncepător

Nu există sărbătoare religioasă, ori de familie la care să nu prepar ciocolată. Nu numai pentru că este foarte bună și apreciată, dar poate mai ales pentru că este rapid și relativ ușor de preparat. Acum am adăugat aroma incomparabilă a migdalelor, iar rezultatul a fost o ciocolată rafinată și delicioasă. Numai bună pentru sărbătorile Crăciunului.

Nu am socotit ca timp de preparare perioada în care am amestecat cacaua cu laptele praf.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire40 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total50 minute

Ingrediente:

 200 gr lapte praf
 50 gr cacao
 400 gr zahar
 100 gr unt
 250 gr apa
 100 gr pudra de migdale
 1 tsp esenta rom

Mod de preparare:

1

Mai întâi se amestecă foarte bine laptele praf și cacaua, chiar cu o zi înainte. Această operațiune cere mai mult timp, pentru că nu trebuie să rămână cocoloașe albe de lapte praf.

2

Se face un sirop bine legat din apă și zahăr. Când siropul curge bob, se ia cratița de pe foc și se adaugă untul feliat, ca să se topească mai repede.

3

Se adaugă apoi, puțin câte puțin, amestecul de lapte praf și cacao și când compoziția este uniformizată se adaugă și pudra de migdale.

4

Se omogenizează bine compoziția și la urmă se adaugă esența de rom.

5

Se toarnă ciocolata într-o formă unsă cu unt în prealabil și se decorează cu migdale feliate, după care se dă la răcoare, până ce se răcește complet și se întărește.

6

După ce ciocolata s-a răcit și întărit, ea poate fi porționată și pusă în recipiente închise ermetic. Se păstrează la frigider.

Ingrediente

 200 gr lapte praf
 50 gr cacao
 400 gr zahar
 100 gr unt
 250 gr apa
 100 gr pudra de migdale
 1 tsp esenta rom

Indicații

1

Mai întâi se amestecă foarte bine laptele praf și cacaua, chiar cu o zi înainte. Această operațiune cere mai mult timp, pentru că nu trebuie să rămână cocoloașe albe de lapte praf.

2

Se face un sirop bine legat din apă și zahăr. Când siropul curge bob, se ia cratița de pe foc și se adaugă untul feliat, ca să se topească mai repede.

3

Se adaugă apoi, puțin câte puțin, amestecul de lapte praf și cacao și când compoziția este uniformizată se adaugă și pudra de migdale.

4

Se omogenizează bine compoziția și la urmă se adaugă esența de rom.

5

Se toarnă ciocolata într-o formă unsă cu unt în prealabil și se decorează cu migdale feliate, după care se dă la răcoare, până ce se răcește complet și se întărește.

6

După ce ciocolata s-a răcit și întărit, ea poate fi porționată și pusă în recipiente închise ermetic. Se păstrează la frigider.

Note

Ciocolata de casa by Vitalis