Desertul copilăriei .
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pune apa, zahărul și untul la fiert. După 5-7 minute, când dau în clocot și zahărul e topit, oprește focul și lasă lichidul să ajungă la temperatura camerei. Untul are tendința de a se întări deasupra, mai amesteca din când în când, pentru a-l omogeniza.
Cerne laptele praf împreună cu cacao într-un castron.
Când lichidul s-a răcit, toarnă-l treptat peste ingredientele solide. Amestecă bine, după fiecare porție de lichid adăugată.
Când compoziția s-a legat și are o textură omogenă, dar încă moale și lucioasă, adaugă nucile și stafidele.
Unge o bucată de folie alimentară cu unt și toarnă ciocolata în mijloc. Dă-i o forma de baton, strânge bine folia la capete și las-o la răcit în frigider, minim 4-5 ore.
Ingrediente
Indicații
Pune apa, zahărul și untul la fiert. După 5-7 minute, când dau în clocot și zahărul e topit, oprește focul și lasă lichidul să ajungă la temperatura camerei. Untul are tendința de a se întări deasupra, mai amesteca din când în când, pentru a-l omogeniza.
Cerne laptele praf împreună cu cacao într-un castron.
Când lichidul s-a răcit, toarnă-l treptat peste ingredientele solide. Amestecă bine, după fiecare porție de lichid adăugată.
Când compoziția s-a legat și are o textură omogenă, dar încă moale și lucioasă, adaugă nucile și stafidele.
Unge o bucată de folie alimentară cu unt și toarnă ciocolata în mijloc. Dă-i o forma de baton, strânge bine folia la capete și las-o la răcit în frigider, minim 4-5 ore.