Ciocolată de casă by Giorgiana

AutorGiorgiana
DificultateÎncepător

Desertul copilăriei .

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare4 oreTimp total4 ore 15 minute

Ingrediente:

 100 gr unt cu 82% grăsime
 100 ml apă
 100 gr zahăr
 350 gr lapte praf
 40 gr cacao
 nuci, alune de padure, stafide

Mod de preparare:

1

Pune apa, zahărul și untul la fiert. După 5-7 minute, când dau în clocot și zahărul e topit, oprește focul și lasă lichidul să ajungă la temperatura camerei. Untul are tendința de a se întări deasupra, mai amesteca din când în când, pentru a-l omogeniza.

2

Cerne laptele praf împreună cu cacao într-un castron.

3

Când lichidul s-a răcit, toarnă-l treptat peste ingredientele solide. Amestecă bine, după fiecare porție de lichid adăugată.
Când compoziția s-a legat și are o textură omogenă, dar încă moale și lucioasă, adaugă nucile și stafidele.

4

Unge o bucată de folie alimentară cu unt și toarnă ciocolata în mijloc. Dă-i o forma de baton, strânge bine folia la capete și las-o la răcit în frigider, minim 4-5 ore.

Ingrediente

 100 gr unt cu 82% grăsime
 100 ml apă
 100 gr zahăr
 350 gr lapte praf
 40 gr cacao
 nuci, alune de padure, stafide

Indicații

1

Pune apa, zahărul și untul la fiert. După 5-7 minute, când dau în clocot și zahărul e topit, oprește focul și lasă lichidul să ajungă la temperatura camerei. Untul are tendința de a se întări deasupra, mai amesteca din când în când, pentru a-l omogeniza.

2

Cerne laptele praf împreună cu cacao într-un castron.

3

Când lichidul s-a răcit, toarnă-l treptat peste ingredientele solide. Amestecă bine, după fiecare porție de lichid adăugată.
Când compoziția s-a legat și are o textură omogenă, dar încă moale și lucioasă, adaugă nucile și stafidele.

4

Unge o bucată de folie alimentară cu unt și toarnă ciocolata în mijloc. Dă-i o forma de baton, strânge bine folia la capete și las-o la răcit în frigider, minim 4-5 ore.

Ciocolată de casă by Giorgiana