fbpx

Ciocolată de casă

AvatarAutorGiorgiana
DificultateÎncepător

Desertul copilăriei .

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare15 minsTimp de gătire / răcire4 oreTimp Total4 ore 15 mins

Ingrediente:

 100 g unt cu 82% grăsime
 100 ml apă
 100 g zahăr
 350 g lapte praf
 40 g cacao
 nuci, alune de padure, stafide

Mod de preparare:

1

Pune apa, zahărul și untul la fiert. După 5-7 minute, când dau în clocot și zahărul e topit, oprește focul și lasă lichidul să ajungă la temperatura camerei. Untul are tendința de a se întări deasupra, mai amesteca din când în când, pentru a-l omogeniza.

2

Cerne laptele praf împreună cu cacao într-un castron.

3

Când lichidul s-a răcit, toarnă-l treptat peste ingredientele solide. Amestecă bine, după fiecare porție de lichid adăugată.
Când compoziția s-a legat și are o textură omogenă, dar încă moale și lucioasă, adaugă nucile și stafidele.

4

Unge o bucată de folie alimentară cu unt și toarnă ciocolata în mijloc. Dă-i o forma de baton, strânge bine folia la capete și las-o la răcit în frigider, minim 4-5 ore.

Ingrediente

 100 g unt cu 82% grăsime
 100 ml apă
 100 g zahăr
 350 g lapte praf
 40 g cacao
 nuci, alune de padure, stafide

Direcții

1

Pune apa, zahărul și untul la fiert. După 5-7 minute, când dau în clocot și zahărul e topit, oprește focul și lasă lichidul să ajungă la temperatura camerei. Untul are tendința de a se întări deasupra, mai amesteca din când în când, pentru a-l omogeniza.

2

Cerne laptele praf împreună cu cacao într-un castron.

3

Când lichidul s-a răcit, toarnă-l treptat peste ingredientele solide. Amestecă bine, după fiecare porție de lichid adăugată.
Când compoziția s-a legat și are o textură omogenă, dar încă moale și lucioasă, adaugă nucile și stafidele.

4

Unge o bucată de folie alimentară cu unt și toarnă ciocolata în mijloc. Dă-i o forma de baton, strânge bine folia la capete și las-o la răcit în frigider, minim 4-5 ore.

Ciocolată de casă