fbpx

Ciocolata De Casa Cu Fistic

AutorDaniel Breda
DificultateIntermediar

Pentru mine acest desert este gustul copilariei, cum de altfel cred ca si pentru multi dintre voi este la fel.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare35 minsTimp de gătire / răcire4 oreTimp Total4 ore 35 mins

Ingrediente:

 500 g lapte praf
 100 g cacao
 400 g zahar
 150 ml apa
 100 g unt
 1 linguriță(e) extract de vanilie
 100 g fistic

Mod de preparare:

1

Intr-o oala medie se pune apa cu zaharul dar si cativa stropi de zeama de lamaie( lamaia impiedica cristalizarea zaharului)

2

Dupa ce incepe si fierbe se lasa la foc mediu pentru 3 minute. Dupa cele 3 minute se ia de pe foc si se adauga untul si extractul de vanilie si se amesteca pana cad untul se dizolva complet.

3

Siropul fierbinte se toarta peste laptele praf si cacaoa si se amesteca foarte repede pana cand se incorporeaza totul si la final adaugam jumatate din cantitatea de fistic.

4

Se toarta amestecul intr-o tava/vas unsă/uns bine cu unt si deasupra se presara cealalta jumatate de fistic. Se lasa la frigider 4 ore, aceasta va incepe sa se intareasca in urmatoarele zile.

Ingrediente

 500 g lapte praf
 100 g cacao
 400 g zahar
 150 ml apa
 100 g unt
 1 linguriță(e) extract de vanilie
 100 g fistic

Direcții

1

Intr-o oala medie se pune apa cu zaharul dar si cativa stropi de zeama de lamaie( lamaia impiedica cristalizarea zaharului)

2

Dupa ce incepe si fierbe se lasa la foc mediu pentru 3 minute. Dupa cele 3 minute se ia de pe foc si se adauga untul si extractul de vanilie si se amesteca pana cad untul se dizolva complet.

3

Siropul fierbinte se toarta peste laptele praf si cacaoa si se amesteca foarte repede pana cand se incorporeaza totul si la final adaugam jumatate din cantitatea de fistic.

4

Se toarta amestecul intr-o tava/vas unsă/uns bine cu unt si deasupra se presara cealalta jumatate de fistic. Se lasa la frigider 4 ore, aceasta va incepe sa se intareasca in urmatoarele zile.

Ciocolata De Casa Cu Fistic