Ciolan de porc în vin, cu legume la cuptor

AutorFood is my love
DificultateÎncepător

O rețetă simplă, cu ingrediente accesibile și nu foarte costisitoare, care te poate scoate din încurcătură atunci când rămâi în pană de idei.
Enjoy!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare2 ore 10 minuteTimp total2 ore 30 minute

Ingrediente:

 1 kg ciolan afumat de porc
 2-3 cartofi
 2 morcovi
 1 ceapă
 2 căței de usturoi
 1 tsp sare
 1 tsp boia dearei afumata
 1 tsp ierburi aromatice
 1 tsp piper
 300 ml vin alb
 100 ml ulei de masline

Mod de preparare:

1

La alegere se spală ciolanul afumat si se unge cu 50 ml ulei pentru a se putea adauga mirodeniile.

2

Într-un castron se adaugă toate condimentele iar ulterior se pun peste ciolan, se lasă așa aproximativ 1h sau se poate lăsa și un timp mai îndelungat dacă se dorește.

3

În timpul cât se lasă ciolanul cu condimentele se curăță legumele, se spală și se pot condimenta cu aceleași amestec de condimene.

4

Se preîncălzește cuptorul iar în acest timp se adaugă toate cele pregătite într-o tavă, unsă cu ulei de măsline sau se poate înlocui cu unt.

5

Turnăm o parte din vin la început iar restul se va pune pe parcurs.

6

Acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor la 180 °C pentru început.

7

În acest timp se adaugă treptat vin și după 70 minute se îndepărtează folia de aluminiu.

Ingrediente

 1 kg ciolan afumat de porc
 2-3 cartofi
 2 morcovi
 1 ceapă
 2 căței de usturoi
 1 tsp sare
 1 tsp boia dearei afumata
 1 tsp ierburi aromatice
 1 tsp piper
 300 ml vin alb
 100 ml ulei de masline

Indicații

1

La alegere se spală ciolanul afumat si se unge cu 50 ml ulei pentru a se putea adauga mirodeniile.

2

Într-un castron se adaugă toate condimentele iar ulterior se pun peste ciolan, se lasă așa aproximativ 1h sau se poate lăsa și un timp mai îndelungat dacă se dorește.

3

În timpul cât se lasă ciolanul cu condimentele se curăță legumele, se spală și se pot condimenta cu aceleași amestec de condimene.

4

Se preîncălzește cuptorul iar în acest timp se adaugă toate cele pregătite într-o tavă, unsă cu ulei de măsline sau se poate înlocui cu unt.

5

Turnăm o parte din vin la început iar restul se va pune pe parcurs.

6

Acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor la 180 °C pentru început.

7

În acest timp se adaugă treptat vin și după 70 minute se îndepărtează folia de aluminiu.

Note

Ciolan de porc în vin, cu legume la cuptor