O ciorba sau zamă, cum se spune la noi, numai buna de saturat.
Ingrediente:
Mod de preparare:
In prima faza, se spala ciupercile si se taie julienne, dupa care se pun la fiert, intr-o oala incapatoare.
Acum ne ocupam de celelalte legume, si anume: morcovii se curata de coaja, se spala bine si se dau pe razatoare, pe ochiurile mari; ardeiul se taie cubulete, la fel si ceapa.
Se pun la calit, intr-o tigaie mare, impreuna cu uleiul si se lasa 10 minute, amestecand din cand in cand.
Dupa cele 10 minute, toata compozitia de legume, din tigaie, se adauga in oala unde deja fierb ciupercile.
Se lasa sa fiarba la foc mediu, 30 de minute.
Intre timp ne ocupam de pasul urmator: intr-un bol se amesteca smantana, iaurtul, galbenusurile si cele doua linguri de faina. Se amesteca bine, bine, sa nu ramana cocoloase de faina.
Se ia oala de pe foc.
Se iau doua polonice de supa din oala si se amesteca cu compozitia de smantana, dupa care se toarna in oala si se amesteca pentru a se omogeniza.
Tot acum se pun si condimentele si patrunjelul tocat marunt.
Nota: compozitia de smantana si iaurt nu se pune peste celelalte ingrediente, cat timp oala inca e pe foc, pentru ca riscati sa se “branzeasca” smantana, supa nemaiavand consistenta pe care ne-o dorim.
Ingrediente
Indicații
In prima faza, se spala ciupercile si se taie julienne, dupa care se pun la fiert, intr-o oala incapatoare.
Acum ne ocupam de celelalte legume, si anume: morcovii se curata de coaja, se spala bine si se dau pe razatoare, pe ochiurile mari; ardeiul se taie cubulete, la fel si ceapa.
Se pun la calit, intr-o tigaie mare, impreuna cu uleiul si se lasa 10 minute, amestecand din cand in cand.
Dupa cele 10 minute, toata compozitia de legume, din tigaie, se adauga in oala unde deja fierb ciupercile.
Se lasa sa fiarba la foc mediu, 30 de minute.
Intre timp ne ocupam de pasul urmator: intr-un bol se amesteca smantana, iaurtul, galbenusurile si cele doua linguri de faina. Se amesteca bine, bine, sa nu ramana cocoloase de faina.
Se ia oala de pe foc.
Se iau doua polonice de supa din oala si se amesteca cu compozitia de smantana, dupa care se toarna in oala si se amesteca pentru a se omogeniza.
Tot acum se pun si condimentele si patrunjelul tocat marunt.
Nota: compozitia de smantana si iaurt nu se pune peste celelalte ingrediente, cat timp oala inca e pe foc, pentru ca riscati sa se “branzeasca” smantana, supa nemaiavand consistenta pe care ne-o dorim.