fbpx

Ciorba de burta

AvatarAutorMihai
DificultateIntermediar

Ciorba de burta, chiar daca nu este greu de facut, dar necesita timp pentru gatit.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare30 minsTimp de gătire / răcire45 minsTimp Total1 oră 15 mins

Ingrediente:

 2 kg Burta de vita
 2 Bucati rasol de vita
 2 Morcovi
 ¼ Telina
 1 Ceapa
 1 Usturoi
 6 Galbenusuri
 45 Otet
 500 g Smantana (cat mai grasa)
 Piper boabe si sare

Mod de preparare:

1

Ca sa scurtam din timpul de gatire, este bine sa folosim o oala subpresiune in care adaugam rasolul, burta, sare si piper, dupa care lasam 30 de min la foc mediu(de cand incepe sa fiarba) .

2

Dupa cele 30 de minute se scoate rasolul de la fier si se adauga legumele (ceapa, morcovii si telina) si se mai lasa la fiert inca 15 min.

3

Cand sunt fierte si legumele se scot cu ajutorul unei palete, dupa care si burta. Si se lasa zeama sa se răcorească 10min.

4

Dupa ce zeama s.a racorit. Se pune smantana intr.un bol,peste care se adauga galbenurile si se amesteca cu un tel, dupa care se adauga cu un polonic zeama calduta peste smantana cu galbenusi si se amesteca contiinu.

5

Cand ambele lichide au aceeași temperatura amestecam bine ca sa nu se separa ciorba.

6

Se lasa ciorba deoparte si ne ocupam de burta.

7

Se taie burta fidelute. Dupa care ne ocupam si de usturoi, care se razaleste si se adauga peste el 2 polonice de ciorba si se lasa 5min.

8

Burta se adauga peste zeama si se adauga sare, otet (dupa gust) si zeama usturoiul si se amesteca.

9

Se lasa 5min dupa care se poate servita.

Pofta buna

Ingrediente

 2 kg Burta de vita
 2 Bucati rasol de vita
 2 Morcovi
 ¼ Telina
 1 Ceapa
 1 Usturoi
 6 Galbenusuri
 45 Otet
 500 g Smantana (cat mai grasa)
 Piper boabe si sare

Direcții

1

Ca sa scurtam din timpul de gatire, este bine sa folosim o oala subpresiune in care adaugam rasolul, burta, sare si piper, dupa care lasam 30 de min la foc mediu(de cand incepe sa fiarba) .

2

Dupa cele 30 de minute se scoate rasolul de la fier si se adauga legumele (ceapa, morcovii si telina) si se mai lasa la fiert inca 15 min.

3

Cand sunt fierte si legumele se scot cu ajutorul unei palete, dupa care si burta. Si se lasa zeama sa se răcorească 10min.

4

Dupa ce zeama s.a racorit. Se pune smantana intr.un bol,peste care se adauga galbenurile si se amesteca cu un tel, dupa care se adauga cu un polonic zeama calduta peste smantana cu galbenusi si se amesteca contiinu.

5

Cand ambele lichide au aceeași temperatura amestecam bine ca sa nu se separa ciorba.

6

Se lasa ciorba deoparte si ne ocupam de burta.

7

Se taie burta fidelute. Dupa care ne ocupam si de usturoi, care se razaleste si se adauga peste el 2 polonice de ciorba si se lasa 5min.

8

Burta se adauga peste zeama si se adauga sare, otet (dupa gust) si zeama usturoiul si se amesteca.

9

Se lasa 5min dupa care se poate servita.

Pofta buna

Ciorba de burta