Ciorba de burta

AutorMihai
DificultateIntermediar

Ciorba de burta, chiar daca nu este greu de facut, dar necesita timp pentru gatit.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare45 minuteTimp total1 oră 15 minute

Ingrediente:

 2 kg Burta de vita
 2 Bucati rasol de vita
 2 Morcovi
 ¼ Telina
 1 Ceapa
 1 Usturoi
 6 Galbenusuri
 45 Otet
 500 gr Smantana (cat mai grasa)
 Piper boabe si sare

Mod de preparare:

1

Ca sa scurtam din timpul de gatire, este bine sa folosim o oala subpresiune in care adaugam rasolul, burta, sare si piper, dupa care lasam 30 de min la foc mediu(de cand incepe sa fiarba) .

2

Dupa cele 30 de minute se scoate rasolul de la fier si se adauga legumele (ceapa, morcovii si telina) si se mai lasa la fiert inca 15 min.

3

Cand sunt fierte si legumele se scot cu ajutorul unei palete, dupa care si burta. Si se lasa zeama sa se răcorească 10min.

4

Dupa ce zeama s.a racorit. Se pune smantana intr.un bol,peste care se adauga galbenurile si se amesteca cu un tel, dupa care se adauga cu un polonic zeama calduta peste smantana cu galbenusi si se amesteca contiinu.

5

Cand ambele lichide au aceeași temperatura amestecam bine ca sa nu se separa ciorba.

6

Se lasa ciorba deoparte si ne ocupam de burta.

7

Se taie burta fidelute. Dupa care ne ocupam si de usturoi, care se razaleste si se adauga peste el 2 polonice de ciorba si se lasa 5min.

8

Burta se adauga peste zeama si se adauga sare, otet (dupa gust) si zeama usturoiul si se amesteca.

9

Se lasa 5min dupa care se poate servita.

Pofta buna

Ingrediente

 2 kg Burta de vita
 2 Bucati rasol de vita
 2 Morcovi
 ¼ Telina
 1 Ceapa
 1 Usturoi
 6 Galbenusuri
 45 Otet
 500 gr Smantana (cat mai grasa)
 Piper boabe si sare

Indicații

1

Ca sa scurtam din timpul de gatire, este bine sa folosim o oala subpresiune in care adaugam rasolul, burta, sare si piper, dupa care lasam 30 de min la foc mediu(de cand incepe sa fiarba) .

2

Dupa cele 30 de minute se scoate rasolul de la fier si se adauga legumele (ceapa, morcovii si telina) si se mai lasa la fiert inca 15 min.

3

Cand sunt fierte si legumele se scot cu ajutorul unei palete, dupa care si burta. Si se lasa zeama sa se răcorească 10min.

4

Dupa ce zeama s.a racorit. Se pune smantana intr.un bol,peste care se adauga galbenurile si se amesteca cu un tel, dupa care se adauga cu un polonic zeama calduta peste smantana cu galbenusi si se amesteca contiinu.

5

Cand ambele lichide au aceeași temperatura amestecam bine ca sa nu se separa ciorba.

6

Se lasa ciorba deoparte si ne ocupam de burta.

7

Se taie burta fidelute. Dupa care ne ocupam si de usturoi, care se razaleste si se adauga peste el 2 polonice de ciorba si se lasa 5min.

8

Burta se adauga peste zeama si se adauga sare, otet (dupa gust) si zeama usturoiul si se amesteca.

9

Se lasa 5min dupa care se poate servita.

Pofta buna

Note

Ciorba de burta