Ciorbă de burtă vegetariană, cu pleurotus

AutorFlavor Tailors
DificultateIntermediar

Cu o textură aproape identică cu burta de vită, ciorba de burtă vegetariană cu pleurotus e un adevărat deliciu, iar eu prefer să adaug și puțini hribi pentru aroma lor deosebită. Fie că sunteți vegetarieni sau doar vreți să mâncați ceva mai ușor, ciorba de pleutorus se gătește super ușor și are un gust de vis! Trebuie neapărat să o încercați!

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total55 minute

Ingrediente:

 1 ceapă roșie
 3 morcovi
 1 păstârnac
 500 gr ciuperci pleurotus
 100 gr hribi
 cimbru după gust
 1 foaie de dafin
 1 tsp piper boabe
 sare după gust
 2 gălbenușuri
 200 gr smântână
 4 căței de usturoi
 1 tbsp oțet

Mod de preparare:

1

Taie ceapa mărunt, rade morcovul și păstârnacul și călește-le toate în puțin ulei de măsline pentru 4-5 minute. Când ceapa devine transparentă, adaugă jumătate de litru de apă și lasă să fiarbă pentru 10 minute.

2

Ia ciorba de pe foc și strecoară legumele. Pune ciorba înapoi pe foc, la fiert și dă legumele fierte în blender să rezulte o pastă (probabil majoritatea aruncă legumele, dar mie nu îmi place să risipesc nimic). Golește pasta de legume înapoi în ciorba de pe foc (astfel va rezulta o ciorbă mai cremoasă, mai groasă).

3

Taie ciupercile pleurotus felii asemănătoare cu burta de vită și golește-le în supă, la fiert. Adaugă și hribii tăiați cubulețe sau felii și apoi condimentează cu sare, piper boabe, cimbru și dafin. Suplimentează cu apă, cât să rezulte o consistență potrivită a ciorbei.

4

Lasă ciorba la fiert până se înmoaie ciupercile și apoi amestecă într-un bol gălbenușurile cu smântâna, usturoiul zdrobit și oțetul.

5

Ia ciorba de pe foc și las-o să se răcească pentru 10 minute. Pune apoi în bolul cu smântână un polonic de ciorbă și amestecă bine să aduci totul la aceeași temperatură. Golește totul înapoi în ciorbă și amestecă repede să nu cumva să se întărească gălbenușurile.

6

Servește cu ardei iute și smântână extra dacă e nevoie. Poftă bună!

Ingrediente

 1 ceapă roșie
 3 morcovi
 1 păstârnac
 500 gr ciuperci pleurotus
 100 gr hribi
 cimbru după gust
 1 foaie de dafin
 1 tsp piper boabe
 sare după gust
 2 gălbenușuri
 200 gr smântână
 4 căței de usturoi
 1 tbsp oțet

Indicații

1

Taie ceapa mărunt, rade morcovul și păstârnacul și călește-le toate în puțin ulei de măsline pentru 4-5 minute. Când ceapa devine transparentă, adaugă jumătate de litru de apă și lasă să fiarbă pentru 10 minute.

2

Ia ciorba de pe foc și strecoară legumele. Pune ciorba înapoi pe foc, la fiert și dă legumele fierte în blender să rezulte o pastă (probabil majoritatea aruncă legumele, dar mie nu îmi place să risipesc nimic). Golește pasta de legume înapoi în ciorba de pe foc (astfel va rezulta o ciorbă mai cremoasă, mai groasă).

3

Taie ciupercile pleurotus felii asemănătoare cu burta de vită și golește-le în supă, la fiert. Adaugă și hribii tăiați cubulețe sau felii și apoi condimentează cu sare, piper boabe, cimbru și dafin. Suplimentează cu apă, cât să rezulte o consistență potrivită a ciorbei.

4

Lasă ciorba la fiert până se înmoaie ciupercile și apoi amestecă într-un bol gălbenușurile cu smântâna, usturoiul zdrobit și oțetul.

5

Ia ciorba de pe foc și las-o să se răcească pentru 10 minute. Pune apoi în bolul cu smântână un polonic de ciorbă și amestecă bine să aduci totul la aceeași temperatură. Golește totul înapoi în ciorbă și amestecă repede să nu cumva să se întărească gălbenușurile.

6

Servește cu ardei iute și smântână extra dacă e nevoie. Poftă bună!

Ciorbă de burtă vegetariană, cu pleurotus