Ciorba de burta

AutorViorica Ionescu
DificultateIntermediar

Ciorba de burta traditionala si gustoasa, perfecta la masa de pranz.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare1 oră 30 minuteTimp total2 ore

Ingrediente:

 1 kg Burta de Vita
 1 Ceapa mare
 1 Morcov
 1 Capatana de usturoi
 12 Gogosari murati
 1 Telina
 1 Pastarnac
 250 gr Smantana
 4 Galbenusuri de ou

Mod de preparare:

1

Am spalat burta pe care am taiat-o fideluta.

2

Am curatat si spalat legumele (pastarnacul, ceapa, 1 morcov, telina) apoi le-am taiat marunt si le-am pus intr-o oala mai mare impreuna cu burta la fiert (cam 30 min). Se poate pune si 1-2 bucati de carne de vita,ptr un gust mai intens de carne (eu nu am avut).

3

Dupa ce au fiert toate,am adaugat areiul murat taiat marunt,apoi am calit un morcov ras in putin ulei de masline si am adaugat peste ciorba.

4

Galbenusurile le-am batut bine intr-un bol cu smantana peste care am amestecat cu zeama din ciorba obtinuta ptr a se lega,apoi toata aceasta compozitie am turnat-o in oala.

5

Am dres cu usturoiul pisat, cu otet si sare.

6

Se adauga dupa gust cata smantana,usturoi si sare iar daca doriti eventual si piper.

7

Se poate servi cu arei iuti murati.

Pofta buna!

Ingrediente

 1 kg Burta de Vita
 1 Ceapa mare
 1 Morcov
 1 Capatana de usturoi
 12 Gogosari murati
 1 Telina
 1 Pastarnac
 250 gr Smantana
 4 Galbenusuri de ou

Indicații

1

Am spalat burta pe care am taiat-o fideluta.

2

Am curatat si spalat legumele (pastarnacul, ceapa, 1 morcov, telina) apoi le-am taiat marunt si le-am pus intr-o oala mai mare impreuna cu burta la fiert (cam 30 min). Se poate pune si 1-2 bucati de carne de vita,ptr un gust mai intens de carne (eu nu am avut).

3

Dupa ce au fiert toate,am adaugat areiul murat taiat marunt,apoi am calit un morcov ras in putin ulei de masline si am adaugat peste ciorba.

4

Galbenusurile le-am batut bine intr-un bol cu smantana peste care am amestecat cu zeama din ciorba obtinuta ptr a se lega,apoi toata aceasta compozitie am turnat-o in oala.

5

Am dres cu usturoiul pisat, cu otet si sare.

6

Se adauga dupa gust cata smantana,usturoi si sare iar daca doriti eventual si piper.

7

Se poate servi cu arei iuti murati.

Pofta buna!

Ciorba de burta