Toate ciorbele sunt bune, dar unele sunt mai cu ”mot”. Aceasta ciorba este deosebita, acrita cu zeama de varza, delicioasa si perfecta pentru vremea mai rece. Carnaciorii oltenesti merg perfect in peisaj!! Carnaciorii si ceapa rosie trebuie sa stea alaturi de un bol mare de ciorba aceasta.

Ingrediente:
Mod de preparare:
Am pus la fiert 2 morcovi, putina telina, o bucata pastarnac si 2 cepe, toate tocate fin. (el le-am tocat la un chopper) Nu am fiert in apa f multa pt a lasa loc pt zeama de varza.
Am taiat apoi cartofii in cuburi si i-am adaugat si pe ei. Cand cartofii au fost aproape fierti am adaugat 3 linguri de rosii pasate si zeama de varza. A mea nu este f acra si am pus mai multa. Am potrivit de sare
Am mai fiert putin si am pregatit doua galbenusuri si apx. 150 ml smantana pentru gatit (nu f grasa). Am adus la aceeasi temperatura galbenusurile amestecate cu smantana prin adaugare de zeama din ciorba. Am adaugat in ciorba amestecul, a dat 2-3 clocote si am oprit focul. Am adaugat patrunjel tocat.
Cand am mancat, am prajit carnati oltenesti taiati rondele mici si am adaugat in farfurie.. si a iesit o nebunie! Am adaugat si putin ulei ramas in tigaie de la prajit carnatii peste ciorba pentru un plus de culoare si aroma. Ceapa rosie nu trebuie sa lipseasca din peisaj!
Ingrediente
Indicații
Am pus la fiert 2 morcovi, putina telina, o bucata pastarnac si 2 cepe, toate tocate fin. (el le-am tocat la un chopper) Nu am fiert in apa f multa pt a lasa loc pt zeama de varza.
Am taiat apoi cartofii in cuburi si i-am adaugat si pe ei. Cand cartofii au fost aproape fierti am adaugat 3 linguri de rosii pasate si zeama de varza. A mea nu este f acra si am pus mai multa. Am potrivit de sare
Am mai fiert putin si am pregatit doua galbenusuri si apx. 150 ml smantana pentru gatit (nu f grasa). Am adus la aceeasi temperatura galbenusurile amestecate cu smantana prin adaugare de zeama din ciorba. Am adaugat in ciorba amestecul, a dat 2-3 clocote si am oprit focul. Am adaugat patrunjel tocat.
Cand am mancat, am prajit carnati oltenesti taiati rondele mici si am adaugat in farfurie.. si a iesit o nebunie! Am adaugat si putin ulei ramas in tigaie de la prajit carnatii peste ciorba pentru un plus de culoare si aroma. Ceapa rosie nu trebuie sa lipseasca din peisaj!