O ciorba de cartofi fara carne, dar foarte gustoasa.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Tocam marunt ceapa si o punem impreuna cu uleiul sau untul la calit intr-o oala (eu adaug si cateva linguri de apa) peste am adaugat morcovii taiati rondele, telina tocata maruntsi putina sare, le lasam sa se caleasca si ele apoi adaugam rosia taiata marunt dupa care turnam apa si le lasam se se fiarba.
Cand legumele sunt aproape fierte adaugam cartofii taiati patratele si sosul de rosii.
Dupa ce toate legumele sunt fierte luam oala de pe foc si punem sare dupa gust. Separat intr-un bol punem cele 2 galbenusuri si smantana, le amestecam bine, luam putina ciorba si punem peste aceasta compozitie si amestecam. Amestecul obtinut il turnam in oala peste ciorba si o punem inapoi pe foc mic pentru inca 5 minute, deasupra punem patrunjel si leustean tocat marunt.
Ingrediente
Indicații
Tocam marunt ceapa si o punem impreuna cu uleiul sau untul la calit intr-o oala (eu adaug si cateva linguri de apa) peste am adaugat morcovii taiati rondele, telina tocata maruntsi putina sare, le lasam sa se caleasca si ele apoi adaugam rosia taiata marunt dupa care turnam apa si le lasam se se fiarba.
Cand legumele sunt aproape fierte adaugam cartofii taiati patratele si sosul de rosii.
Dupa ce toate legumele sunt fierte luam oala de pe foc si punem sare dupa gust. Separat intr-un bol punem cele 2 galbenusuri si smantana, le amestecam bine, luam putina ciorba si punem peste aceasta compozitie si amestecam. Amestecul obtinut il turnam in oala peste ciorba si o punem inapoi pe foc mic pentru inca 5 minute, deasupra punem patrunjel si leustean tocat marunt.