Ciorbă de fasole galbenă

AutorAncutsa Cuisine
DificultateIntermediar

Pentru că este sezonul legumelor proaspete de tot felul, am ales să pregătesc o ciorbă de fasole galbenă, cu dovlecel.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare35 minuteTimp total45 minute

Ingrediente:

 1 ceapă galbenă
 1 morcov
 1 ardei gras verde
 1 ardei gras roșu
 1 tsp sare
 4 tbsp ulei
 2,50 l apă
 500 gr fasole galbenă
 1 dovlecel
 200 gr roși cubulețe la cutie
 500 ml borș
 verdețuri proaspete
 1 ceapă roșie

Mod de preparare:

1

Se curăță și se spală legumele. Într-o oală cu capacitate de 3 l, se călesc în puțin ulei încins ceapa, ardeiul gras verde și cel roșu, acestea tocate mărunt și morcovul dat pe răzătoarea mare. Se adaugă sare și roșiile cubulețe, se umple cu apă și se lasă să fiarbă. Când clocotește, se adaugă păstăile de fasole rupte sau tăiate bucățele și dovlecelul tăiat cubulețe.

2

Când legumele sunt fierte, se acreste cu borș, după gust, eu pun de obicei cam 500 ml de borș la o oală de 3 l cu ciorbă.

3

Se ia focul și se adaugă verdețuri proaspete tocate mărunt.
Se servește cu ceapă roșie.

Ingrediente

 1 ceapă galbenă
 1 morcov
 1 ardei gras verde
 1 ardei gras roșu
 1 tsp sare
 4 tbsp ulei
 2,50 l apă
 500 gr fasole galbenă
 1 dovlecel
 200 gr roși cubulețe la cutie
 500 ml borș
 verdețuri proaspete
 1 ceapă roșie

Indicații

1

Se curăță și se spală legumele. Într-o oală cu capacitate de 3 l, se călesc în puțin ulei încins ceapa, ardeiul gras verde și cel roșu, acestea tocate mărunt și morcovul dat pe răzătoarea mare. Se adaugă sare și roșiile cubulețe, se umple cu apă și se lasă să fiarbă. Când clocotește, se adaugă păstăile de fasole rupte sau tăiate bucățele și dovlecelul tăiat cubulețe.

2

Când legumele sunt fierte, se acreste cu borș, după gust, eu pun de obicei cam 500 ml de borș la o oală de 3 l cu ciorbă.

3

Se ia focul și se adaugă verdețuri proaspete tocate mărunt.
Se servește cu ceapă roșie.

Ciorbă de fasole galbenă