Ciorbă de murături

AutorDecebal
DificultateIntermediar

Ați mâncat vreodată ciorbă de murături? Poate sună ciudat, dar e delicoasă și este și un bun remediu pentru mahmureală, în caz că aveți invitați care exagerează cu băutura de sărbători. Se prepară în doar 15 minute, iar în maxim o oră o poți pune în farfurii.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total50 minute

Ingrediente:

 500 gr muraturi asortate
 1 ceapa medie
 1 ardei gras
 1 morcov
 1 telina
 1 radacina pastarnac
 2 cartofi
 2 rosii in bulion

Mod de preparare:

1

Taie murăturile cuburi și pune-le la fiert în 2,5 litri apă.

După 20 de minute, adaugă ceapa, ardeiul gras, morcovul, țelina și păstârnacul, pe care le-ai tocat mărunt.

După alte 10 minute de fiert, poți adăuga cartofii tăiați cubulețe. După ce au fiert și cartofii, adaugă cele 2 roșii din bulion. Lasă ciorba de murături să mai dea în câteva clocote, apoi închide focul și servește-o asezonată cu smântână și verdeață.

Ingrediente

 500 gr muraturi asortate
 1 ceapa medie
 1 ardei gras
 1 morcov
 1 telina
 1 radacina pastarnac
 2 cartofi
 2 rosii in bulion

Indicații

1

Taie murăturile cuburi și pune-le la fiert în 2,5 litri apă.

După 20 de minute, adaugă ceapa, ardeiul gras, morcovul, țelina și păstârnacul, pe care le-ai tocat mărunt.

După alte 10 minute de fiert, poți adăuga cartofii tăiați cubulețe. După ce au fiert și cartofii, adaugă cele 2 roșii din bulion. Lasă ciorba de murături să mai dea în câteva clocote, apoi închide focul și servește-o asezonată cu smântână și verdeață.

Note

Ciorbă de murături