Ciorba din cozi de porc, afumate

AutorEmilia Micu
DificultateÎncepător

Ciorba de afumatura este o ciorba foarte gustoasa. Eu am ales sa o acresc cu zeama de varza. Ca afumatura, am folosit cozi de porc afumate, o carne ieftina si foarte gustoasa.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare1 oră 30 minuteTimp total1 oră 50 minute

Ingrediente:

 700 gr cozi de porc afumate
 1 morcov
 1 pastarnac
 1 ceapa
 100 gr telina
 1 ardei gras
 5 tbsp pasta de rosii cu ardei kapia
 sare
 600 ml zeama de varza
 patrunjel
 3 cartofi
 2,5 l apa

Mod de preparare:

1

Am pus cozile de porc in oala cu apa, le-am dat intr-un clocot si am eliminat prima apa pentru a elimina aroma puternica de afumatura. Am pus apoi din nou apa si am continuat prepararea.

2

Am adaugat un morcov, o bucata de pastarnac si una de telina in oala. Le-am lasat pana s-au fiert, apoi le-am scos, le-am maruntit si le-am pus inapoi in oala.

3

Am adaugat in oala si o ceapa tocata precum si un ardei gras maruntit. Am lasat totul la fiert pana s-au gatit atat legumele cat si carnea de porc, aproximativ 1 ora la foc mic.

4

Am adaugat apoi cartofii taiati in cuburi. Cand s-au fiert cartofii am adaugat zeama de varza si pasta de ardei kapia cu suc de rosii. Am potrivit de sare. Am mai fiert aproximativ 5-10 minute si am adaugat patrunjelul tocat.

Ingrediente

 700 gr cozi de porc afumate
 1 morcov
 1 pastarnac
 1 ceapa
 100 gr telina
 1 ardei gras
 5 tbsp pasta de rosii cu ardei kapia
 sare
 600 ml zeama de varza
 patrunjel
 3 cartofi
 2,5 l apa

Indicații

1

Am pus cozile de porc in oala cu apa, le-am dat intr-un clocot si am eliminat prima apa pentru a elimina aroma puternica de afumatura. Am pus apoi din nou apa si am continuat prepararea.

2

Am adaugat un morcov, o bucata de pastarnac si una de telina in oala. Le-am lasat pana s-au fiert, apoi le-am scos, le-am maruntit si le-am pus inapoi in oala.

3

Am adaugat in oala si o ceapa tocata precum si un ardei gras maruntit. Am lasat totul la fiert pana s-au gatit atat legumele cat si carnea de porc, aproximativ 1 ora la foc mic.

4

Am adaugat apoi cartofii taiati in cuburi. Cand s-au fiert cartofii am adaugat zeama de varza si pasta de ardei kapia cu suc de rosii. Am potrivit de sare. Am mai fiert aproximativ 5-10 minute si am adaugat patrunjelul tocat.

Ciorba din cozi de porc, afumate