Cipsuri din morcovi mov

AutorDeMancare
DificultateÎncepător

Un snack sanatos si gustos, alternativa perfecta la chipsurile rontaite in timp ce ne uitam la serialul preferat.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total40 minute

Ingrediente:

 1 kg Morcovi/morcovi mov
 1 tbsp Ulei de masline
 1 tsp Sare de himalaya
 1 tbsp Boia afumata

Mod de preparare:

1

Puteti folosi orice fel de radacinoase, sfecla, pastarnac, cartofi dulci etc.

De aceasta data eu am preferat morcovii mov pentru culoarea lor spectaculoasa.

2

Spalati morcovii, curatati coaja si capetele si spalati din nou.

3

Taiati felii subtiri de 3mm cu un cutit ascutit, sau cu un peeler.

4

Pe o tava tapetata cu hartie de copt intindeti fasiile de morcov, presarati uleiul de masline.

5

Lasati la copt in cuptorul preincins la 180 de grade, timp de 20 de minute (sau pana cand devin crocante) miscand chipsurile din cand in cand cu o spatula.

6

Cand acestea s-au copt, presarati sare si boia afumata.

Le puteti servi cu sosurile preferate, de iaurt sau rosii.

Ingrediente

 1 kg Morcovi/morcovi mov
 1 tbsp Ulei de masline
 1 tsp Sare de himalaya
 1 tbsp Boia afumata

Indicații

1

Puteti folosi orice fel de radacinoase, sfecla, pastarnac, cartofi dulci etc.

De aceasta data eu am preferat morcovii mov pentru culoarea lor spectaculoasa.

2

Spalati morcovii, curatati coaja si capetele si spalati din nou.

3

Taiati felii subtiri de 3mm cu un cutit ascutit, sau cu un peeler.

4

Pe o tava tapetata cu hartie de copt intindeti fasiile de morcov, presarati uleiul de masline.

5

Lasati la copt in cuptorul preincins la 180 de grade, timp de 20 de minute (sau pana cand devin crocante) miscand chipsurile din cand in cand cu o spatula.

6

Cand acestea s-au copt, presarati sare si boia afumata.

Le puteti servi cu sosurile preferate, de iaurt sau rosii.

Cipsuri din morcovi mov