O porție de ciulama de ciuperci merge de minune cu mămăliguță caldă alături și este ideală atât pentru prânz, cât și pentru cină.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Curăță și spală bine ciupercile apoi toacă-le feliuțe subțiri sau cuburi, după preferință.
Curăță ceapa și taie-o mărunt apoi pune-o la călit pentru 2-3 minute împreună cu cele două linguri de unt. Poți folosi și ulei, în caz că nu ai unt la îndemână.
Peste ceapa călită adaugă ciupercile feliate și călește totul până când zeama lăsată de ciuperci în timpul gătirii se va evapora.
Mai departe dizolvă o lingură de făină în 200 ml lapte și adaugă amestecul peste ciuperci. Tot acum adaugă și usturoiul trecut prin presă. Poți să adaugi mai mult usturoi, în funcție de preferință.
Lasă compoziția la foc potrivit până când va începe să se îngroașe. Adaugă apoi și cele trei linguri de smântână.
La final adaugă mărarul tocat mărunt și potrivește de sare, apoi servește cu poftă, cât încă este caldă!
Ingrediente
Indicații
Curăță și spală bine ciupercile apoi toacă-le feliuțe subțiri sau cuburi, după preferință.
Curăță ceapa și taie-o mărunt apoi pune-o la călit pentru 2-3 minute împreună cu cele două linguri de unt. Poți folosi și ulei, în caz că nu ai unt la îndemână.
Peste ceapa călită adaugă ciupercile feliate și călește totul până când zeama lăsată de ciuperci în timpul gătirii se va evapora.
Mai departe dizolvă o lingură de făină în 200 ml lapte și adaugă amestecul peste ciuperci. Tot acum adaugă și usturoiul trecut prin presă. Poți să adaugi mai mult usturoi, în funcție de preferință.
Lasă compoziția la foc potrivit până când va începe să se îngroașe. Adaugă apoi și cele trei linguri de smântână.
La final adaugă mărarul tocat mărunt și potrivește de sare, apoi servește cu poftă, cât încă este caldă!