Ciulama de ciuperci

AutorViorica Ionescu
DificultateÎncepător

O porție de ciulama de ciuperci merge de minune cu mămăliguță caldă alături și este ideală atât pentru prânz, cât și pentru cină.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire5 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total35 minute

Ingrediente:

 500 gr Ciuperci
 1 Ceapa
 200 ml Lapte
 3 Smantana
 1 tbsp Faina
 2 Unt
 2 Catei de usturoi
 Marar
 Sare

Mod de preparare:

1

Curăță și spală bine ciupercile apoi toacă-le feliuțe subțiri sau cuburi, după preferință.

2

Curăță ceapa și taie-o mărunt apoi pune-o la călit pentru 2-3 minute împreună cu cele două linguri de unt. Poți folosi și ulei, în caz că nu ai unt la îndemână.

3

Peste ceapa călită adaugă ciupercile feliate și călește totul până când zeama lăsată de ciuperci în timpul gătirii se va evapora.

4

Mai departe dizolvă o lingură de făină în 200 ml lapte și adaugă amestecul peste ciuperci. Tot acum adaugă și usturoiul trecut prin presă. Poți să adaugi mai mult usturoi, în funcție de preferință.

5

Lasă compoziția la foc potrivit până când va începe să se îngroașe. Adaugă apoi și cele trei linguri de smântână.

6

La final adaugă mărarul tocat mărunt și potrivește de sare, apoi servește cu poftă, cât încă este caldă!

Ingrediente

 500 gr Ciuperci
 1 Ceapa
 200 ml Lapte
 3 Smantana
 1 tbsp Faina
 2 Unt
 2 Catei de usturoi
 Marar
 Sare

Indicații

1

Curăță și spală bine ciupercile apoi toacă-le feliuțe subțiri sau cuburi, după preferință.

2

Curăță ceapa și taie-o mărunt apoi pune-o la călit pentru 2-3 minute împreună cu cele două linguri de unt. Poți folosi și ulei, în caz că nu ai unt la îndemână.

3

Peste ceapa călită adaugă ciupercile feliate și călește totul până când zeama lăsată de ciuperci în timpul gătirii se va evapora.

4

Mai departe dizolvă o lingură de făină în 200 ml lapte și adaugă amestecul peste ciuperci. Tot acum adaugă și usturoiul trecut prin presă. Poți să adaugi mai mult usturoi, în funcție de preferință.

5

Lasă compoziția la foc potrivit până când va începe să se îngroașe. Adaugă apoi și cele trei linguri de smântână.

6

La final adaugă mărarul tocat mărunt și potrivește de sare, apoi servește cu poftă, cât încă este caldă!

Ciulama de ciuperci