fbpx

Ciulama de ciuperci

AvatarAutorViorica Ionescu
DificultateÎncepător

O porție de ciulama de ciuperci merge de minune cu mămăliguță caldă alături și este ideală atât pentru prânz, cât și pentru cină.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare5 minsTimp de gătire / răcire30 minsTimp Total35 mins

Ingrediente:

 500 g Ciuperci
 1 Ceapa
 200 ml Lapte
 3 Smantana
 1 linguri(ă) Faina
 2 Unt
 2 Catei de usturoi
 Marar
 Sare

Mod de preparare:

1

Curăță și spală bine ciupercile apoi toacă-le feliuțe subțiri sau cuburi, după preferință.

2

Curăță ceapa și taie-o mărunt apoi pune-o la călit pentru 2-3 minute împreună cu cele două linguri de unt. Poți folosi și ulei, în caz că nu ai unt la îndemână.

3

Peste ceapa călită adaugă ciupercile feliate și călește totul până când zeama lăsată de ciuperci în timpul gătirii se va evapora.

4

Mai departe dizolvă o lingură de făină în 200 ml lapte și adaugă amestecul peste ciuperci. Tot acum adaugă și usturoiul trecut prin presă. Poți să adaugi mai mult usturoi, în funcție de preferință.

5

Lasă compoziția la foc potrivit până când va începe să se îngroașe. Adaugă apoi și cele trei linguri de smântână.

6

La final adaugă mărarul tocat mărunt și potrivește de sare, apoi servește cu poftă, cât încă este caldă!

Ingrediente

 500 g Ciuperci
 1 Ceapa
 200 ml Lapte
 3 Smantana
 1 linguri(ă) Faina
 2 Unt
 2 Catei de usturoi
 Marar
 Sare

Direcții

1

Curăță și spală bine ciupercile apoi toacă-le feliuțe subțiri sau cuburi, după preferință.

2

Curăță ceapa și taie-o mărunt apoi pune-o la călit pentru 2-3 minute împreună cu cele două linguri de unt. Poți folosi și ulei, în caz că nu ai unt la îndemână.

3

Peste ceapa călită adaugă ciupercile feliate și călește totul până când zeama lăsată de ciuperci în timpul gătirii se va evapora.

4

Mai departe dizolvă o lingură de făină în 200 ml lapte și adaugă amestecul peste ciuperci. Tot acum adaugă și usturoiul trecut prin presă. Poți să adaugi mai mult usturoi, în funcție de preferință.

5

Lasă compoziția la foc potrivit până când va începe să se îngroașe. Adaugă apoi și cele trei linguri de smântână.

6

La final adaugă mărarul tocat mărunt și potrivește de sare, apoi servește cu poftă, cât încă este caldă!

Ciulama de ciuperci