Ciulama de pui

AutorTrixiFood
DificultateÎncepător

Vrei sa afli gustul copilariei? Incearca aceasta ciulama super gustoasa !

ShareSave
Ciulama de pui traditionala
Randamente6 porțiiTimp total2 ore

Ingrediente:

 600 gr carne de pui
 2 cepe
 2 ardei
 1 tbsp pasta de ardei
 200 gr smantana grasa
 800 ml apa
 2 tsp amidon
 1 tsp vegeta,sare,piper

Mod de preparare:

1

Taiem ardeiul si ceapa cubulete mici si le calim.Taiem carnea de pui in marimea dorita.

2

Cand ceapa incepe sa devina translucida adaugam carnea si o prajim pana se rumeneste putin.

3

Dupa ce s-a rumenit carnea, adaugam pasta de ardei, amestecam, apoi adaugam si apa. Adaugam dupa gust vegeta, sare si piper. Lasam la fiert pana apa scade la jumatate.

4

Intr-un bol punem smantana cu amidonul. Le amestecam pana cand obtinem o compozitie omogena. Turnam apoi pe rand cate un polonic din zeama in care fierbe puiul si amestecam incontinuu.

5

Cand amestecul este fierbinte se poate adauga inapoi peste pui.

6

Cand vedem ca sosul s-a ingrosat oprim focul si adaugam patrunjel proaspat tocat.

Ingrediente

 600 gr carne de pui
 2 cepe
 2 ardei
 1 tbsp pasta de ardei
 200 gr smantana grasa
 800 ml apa
 2 tsp amidon
 1 tsp vegeta,sare,piper

Indicații

1

Taiem ardeiul si ceapa cubulete mici si le calim.Taiem carnea de pui in marimea dorita.

2

Cand ceapa incepe sa devina translucida adaugam carnea si o prajim pana se rumeneste putin.

3

Dupa ce s-a rumenit carnea, adaugam pasta de ardei, amestecam, apoi adaugam si apa. Adaugam dupa gust vegeta, sare si piper. Lasam la fiert pana apa scade la jumatate.

4

Intr-un bol punem smantana cu amidonul. Le amestecam pana cand obtinem o compozitie omogena. Turnam apoi pe rand cate un polonic din zeama in care fierbe puiul si amestecam incontinuu.

5

Cand amestecul este fierbinte se poate adauga inapoi peste pui.

6

Cand vedem ca sosul s-a ingrosat oprim focul si adaugam patrunjel proaspat tocat.

Note

Ciulama de pui