Ciulama din piept de curcan cu pleurotus si smantana

AutorEmilia Micu
DificultateIntermediar

Ciulamaua este una dintre mancarurile pe care le mancam frecvent in copilarie. Acum, ca adult, am ajus sa perfectionez gustul ei pana am ajuns la aceasta reteta care este perfecta pentru mine si v-o recomand cu drag!

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total40 minute

Ingrediente:

 1 tbsp untura de gasca
 300 gr piept de curcan
 1 ceapa
 500 gr ciuperci pleurotus
 200 ml smantana lichida
 1 tbsp faina
 sare
 piper
 patrunjel
 200 ml apa

Mod de preparare:

1

Intr-un wok antiaderent am pus untura la topit. Intre timp am taiat pieptul de curcan in franjuri si l-am pus la prajit. L-am lasat pana s-a rumenit frumos pe toate partile apoi am adaugat in wok ceapa tocata marunt.

2

Am tocat pleurotusul in fasii lungi si l-am adaugat imediat la gatit. Am potrivit de sare. Dupa ce l-am adaugat pe tot am pus apx. 100 ml apa si am lasat totul cu capac pentru 10-15 minute.

3

Intre timp am amestecat faina cu smantana lichida si 100 ml de apa si le-am adaugat apoi in wok amestecand. Sosul incepe sa se ingroase imediat iar daca doriti sa fie mai subtire mai adaugati putina apa pana ajunge la consistenta dorita.

4

Am lasat la fiert inca 5 minute la foc mic iar la final am adaugat partunjel proaspat tocat si piper alb. Am servit ciulamaua cu mamaliga.

Ingrediente

 1 tbsp untura de gasca
 300 gr piept de curcan
 1 ceapa
 500 gr ciuperci pleurotus
 200 ml smantana lichida
 1 tbsp faina
 sare
 piper
 patrunjel
 200 ml apa

Indicații

1

Intr-un wok antiaderent am pus untura la topit. Intre timp am taiat pieptul de curcan in franjuri si l-am pus la prajit. L-am lasat pana s-a rumenit frumos pe toate partile apoi am adaugat in wok ceapa tocata marunt.

2

Am tocat pleurotusul in fasii lungi si l-am adaugat imediat la gatit. Am potrivit de sare. Dupa ce l-am adaugat pe tot am pus apx. 100 ml apa si am lasat totul cu capac pentru 10-15 minute.

3

Intre timp am amestecat faina cu smantana lichida si 100 ml de apa si le-am adaugat apoi in wok amestecand. Sosul incepe sa se ingroase imediat iar daca doriti sa fie mai subtire mai adaugati putina apa pana ajunge la consistenta dorita.

4

Am lasat la fiert inca 5 minute la foc mic iar la final am adaugat partunjel proaspat tocat si piper alb. Am servit ciulamaua cu mamaliga.

Ciulama din piept de curcan cu pleurotus si smantana